marți, 13 iulie 2010

Panna cotta cu cocos si capsuni



Acum patru ani am fost in concediu in Italia, la Alassio. Foarte frumos, hotel dargut, demipensiune. Dimineata aveam bufet suedez, seara meniu a la carte. Deserturile dupa cina, erau variate prajituri si invariabila panna cotta. Ghiciti ce-si comanda in fiecare seara familia Micul! Panna cotta, of course. Un chelner mititel si tare simpatic, ne intreba in fiecare seara ce desert dorim, iar noi in cor : panna cotta. Zambea si el, zambeam si noi, si oricat de caraghiosi paream, nu renuntam la panna cotta.
Cu toate astea, acasa nu am incercat sa-l fac decat acum. Mi-a iesit foarte bun, dar data viitoare pun o idee mai putina gelatina.
Reteta din " kiskegyed konyha ".

- 6 foi de gelatina, data viitoare pun cinci

- coaja rasa de la o portocala

- 1 baton de vanilie

- 300 ml frisca neandulcita, daca folositi dulce ajustati cantitatea de zahar

- 300 ml lapte de cocos

- 100 g zahar

- 100 g cocos ras

- 300 g capsuni

- zeama de la o 1/2 de lamaie

- 2 linguri zahar pudra

Frisca, laptele de cocos, coaja rasa de portocala, miezul de la batonul de vanilie, zaharul si cocosul ras, se pun pe foc si se aduc la punctul de fierbere. Se raceste putin si se trece amestecul prin tifon, sau sita fina, pentru a indeparta cocosul ras. Se topeste gelatina, si se adauga la acest amestec. Se toarna in pahare, si se baga la frigider pentru a se intari.
Capsunile se paseaza, se amesteca cu zaharul praf si cu zeama de lamaie, si se servesc peste panna cotta.

Frisca, laptele de cocos, cocosul ras, zaharul, miezul batonului de vanilie, coaja rasa de portocala, puse la fiert. Eu am pus si un varf de cutit de sare.



Amestecul strecurat, putin racit, si adaugata gelatina.



In revista era frumos prezenatata, in doua culori, si asa am vrut si eu; doar ca acolo arata cum sa pui paharele intr-un cofrag deschis, sa stea paharele inclinate, dar nu si cum sa transporti cofragul fara sa-l misti, pana in frigider.Prin urmare la mine s-a miscat si nu mi-a prea reusit, dar Herr Mitu a fost impresionat.



Se completeaza cu sos de capsuni.



Mai de aproape.



Din patru pahare asta e singurul care a iesit cat de cat frumos. Restul erau mai miscate si nu se vedea asa frumos.

26 de comentarii:

  1. foarte frumos ti-a iesit inclinarea,degeaba iti "ceri osinda"(citez pe bunica'mea)!si o combinatie stralucita,o panna cotta vedeta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum arata celelalte pahare dar asta arata de nota 10+10 +10+ felicitari............foarte frumos,Micule.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am intors ...particip la un concurs, daca vrei sa ma votezi , o poti face aici:
    http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00369#BP00369

    Particip cu numele de Julie cu reteta: tarta de visine si bezea.
    Se poate vota in fiecare zi.
    Multumesc mult .Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea:e absolut minunat desertul,recunosc ca nu am făcut niciodată dar tu ma convingi...
    arata foarte bine,dar mie oare o sa-mi iasă?
    Sa vad când iau vanilia...
    Bravo Micul!
    Te pup și o zi răcoroasă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, sunteit dragute de fiecare data.
    Te votez bineanteles Flori.
    Mariana, ma bucur ca vrei sa faci. N-are de ce sa nu-ti iasa, singura chestie la care trebuie sa ai grija, e sa nu pui gelatina in compozitia prea fierbinte. S-o racesti putin inainte de a pune gelatina.
    Va pup si eu pe toate si va doresc si voua o zi racoroasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. O reteta delicioasa pe care sigur am sa o fac si eu.Te pup si iti doresc o zi cat mai placuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunata, delicioasa si arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nela, ma bucur mult ca-ti place.
    Oana, multumesc.
    Va pup si va doresc o zi racoroasa, ca la noi e jale.

    RăspundețiȘtergere
  9. na ca mie imi place si cum arata si cred ca e si foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  10. Tu esti mult prea scumpica, si-ti multumesc.
    Laptele ala cu gust de cocos, l-as fi putut bea lejer singura tot.Adevarat e ca-mi place mult cocosul.
    Te pup si-ti doresc o dupa amaiza placuta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Desi nu sunt un mare fan de panacotta a ta chiar imi face pofta, imi place mult aranjamentul in paharel. Te pupic

    RăspundețiȘtergere
  12. Te pup si eu draga mea, esti tare dulcica.
    Sa ai o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte fain ti-a iesit, imi face cu ochiul,te pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Vravisima seniora! Belisima...sau cam asa, na italiana...Foarte frumos ai aranjat. Reteta e simpla, se retine. O seara placuta! Cami

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  16. Wouuu! arata tare bine si cred ca-i un desert delicios. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tare bine arata, vreau si eu un pahar!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca pui cofragul direct in frigider?
    arata mortal si cred ca e bun, bun

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  20. parerea mea sincera,cu mana pe inima este ca arata divin.combinatia de culori este superba.reteta aceasta n-o stiam dar sunt sigura ca este delicioasa.te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  22. Poate trebuiau turnate in frigider?! Glumesc, ti-au iesit foarte frumoase si sunt convinsa ca si foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc mult, sunteti tare dragute si scumpici.
    Ideea cu frigiderul e tare buna si multumesc pentru ea, numai ca imi trebuie frigiderul de acasa, care e mare, ca altfel e greu sa torni in frigider, dar odata tot incerc eu.
    Va pup cu drag si va doresc un weekend cat mai placut.

    RăspundețiȘtergere
  24. Da ce bine arata!!! am sa-ti fur ideea de prezentare...e prea frumoasa :)
    Pupici
    Lory

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lory multumesc, esti tare draguta.
      Pupici si tie Lory si sa ai o zi faina.

      Ștergere