Piersicile sunt trase in zahar ars, o pojghita subtire, subtire si care se sparge tare placut atunci cand musti din ea. Seamana cu bananele de la chinezi, dar mie mi-au placut mai mult.
Reteta din " nok lapya konyha ".
- 4 piersici
- 30 g unt
- 3 linguri zahar brun
- inghetata de vanilie
Se taie piersicile in doua, se scoate samburele si pe partea bombata a fiecarei jumatati se taie o " talpa " astfel incat sa poata sta, fara sa se miste. Se pune untul la topit, se adauga zaharul, se lasa un pic sa se caramelizeze, apoi se pun piersicile care se trag in acest unt, la foc mic cateva minute. Se pun cu partea taiata pe farfurie. Peste untul cu zahar se adauga 10 ml apa si se lasa sa fiarba putin. Peste fiecare jumatate de piersica se pune un glob de inghetata, apoi se stropesc cu caramel si se servesc.
cam astea ar fi
si pentru voi
am sa incerc si eu cred ca-mi place,e foarte apetisant
RăspundețiȘtergereDoamne...ce ispita dulceeee....yammy,yammy:)!!!!O zi faina sa ai!
RăspundețiȘtergereyammmy! ce bine arata si ce gust minunat trebuie sa aiba!
RăspundețiȘtergereOoo, ce-mi plac, cred ca-s fabuloase!!Am sa fac si eu ;-) puup
RăspundețiȘtergereMmm, delicioase!! Vreau si eu ;)
RăspundețiȘtergereAm facut si eu piersicile, merci fain de reteta :* <3
RăspundețiȘtergereSuper deliciosenie, o ispita de zile mari!!
RăspundețiȘtergereMultumesc ma bucur mult ca va plac.
RăspundețiȘtergereLiana ma bucur tare ca le-ai facut.Cu multa placere reteta.
Va pup cu drag si va doresc weekend excelent.