sâmbătă, 4 august 2012

Galuste de gris cu piersici coapte si sos de visine




Miculinul e cel mai mare fan din lume, gris in lapte. Imi plae si mie ce-i drept, dar evit sa mananc.
E foarte, foarte bun. Reteta din " secretele bucatariei".


- 1 l lapte, eu am facut din 500 ml si a iesit destul de mult

- putina sare

- 250 g gris, eu am pus doar 125 g

- 50 g zahar

- 2 oua, le-am pus amandoua pentru grisul era destul de tare

- 500 g visine din compot, eu am pus congelate

- 1 lingura buna amidon

- 2 piersici

- 50 g unt

- 1 lingura miere

- esenta de vanilie sau miezul unei pastai

Se face un gris tarisor din lapte, gris,  30 g zahar si sare. Se raceste foarte putin si se adauga cele doua oua. Se intinde intr-o tava unsa, sau captusita cu hartie de copt si se lasa la racit cam 30 min. Se pune zeama de pe visine la fiert, mai putin doua, trei linguri, cu 20 g zahar. Se dizolva amidonul in zeama ramasa, iar apoi se pune peste zeama de pe foc impreuna cu visinele. Se lasa pana se incheaga si devine transparent. Se incalzesc 20 g  unt cu mierea si cu putina vanilie, se dau piersicile curatate si taiate sferturi, prin acest amestec, se pun pe hatie de copt si se baga la cuptor. Din gris se taie discuri care se prajesc in restul de unt. Se servesc alaturi de pirsici coapte si sos de visine.

 grisul in care se adauga ouale


 
intins in tava lasat la racit






piersicile gata de bagat la cuptor





discurile care se decupeaza din gis si se prajesc in unt



si desertul gata





de aproape





si pentru cine se incumeta


11 comentarii:

  1. voi incerca si eu reteta..ca prea bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain arata si cred ca e si foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta combinatie.
    Sa ai o duminica faina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ma incumet,ca bine mai arata!!!!
    O duminica placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Micule, si mie imi place grisul cu lapte mult, da' tare mi-e frica de el. insa la cat de bine arata desertul tau, mai ca m-as incumeta ;))

    RăspundețiȘtergere
  6. Faina reteta, o salvez, sa le-o pregatesc fetelor.

    RăspundețiȘtergere
  7. no, asta o sa fac si eu! arata mult prea bine, deci trebuie bagata in seama

    RăspundețiȘtergere
  8. Adnia, ma bucur mult ca-ti plac si vrei sa le incerci.
    Criss, al meu adora grisul in lapte.
    Haplea multumesc.
    Johanna, e foarte buna, multumesc.
    Alynusa, te astept cu cel mai mare drag.
    Zazuzici, eu am facut cu Hartweizen Griss, si a iesit perfect.
    Alexandrina, ma bucur tare mult ca vrei sa le incerci.
    Corina, multumesc mult si sunt incantata ca vrei s-o incerci.
    Va pup cu drag si va doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata, combinatia cred ca e super buna, si galustele alea....gata, nu mai zic nimic!

    RăspundețiȘtergere
  10. Poliana, esti o scumpa multumesc.Sunt chiar delicioase.
    te pup si-ti dorersc weekend excelent.

    RăspundețiȘtergere