luni, 31 octombrie 2011

Tarta TexMex cu porumb



Pentru mine e mai mult ca un pateu cu carne decat ca o tarta, de asta nici n-am pus reteta la tarte, dar de fapt fiecare poate sa-i zica cum ii place, esenta e ca tare, tare buna a fost. Sambata a fost ziua Lucicai si asta a fost una din chestiile cu care am contribuit eu. Pe langa o tarta cu pere si un tort simplut.
Reteta din " secretele bucatariei ".

- o foaie de aluat foietaj

- 1 ceapa

- ulei

- 250 g carne de vita tocata, la mine a fost mai mult si a fost amestec

- sare, piper

- sos Tabasco

- 1 catel de usturoi

- 1 ardei gras verde

- 1 ardei gras rosu

- 400 g porumb din conserva, eu am pus 200 g

- 100 g cascaval ras

- 2 oua

- putin vin rosu, asta nu era in reteta, e de la mine

Se decongelaza aluatul si se pune in tava pregatita, lasand o margine mai inalta.
Se pune ceapa la calit, se adauga carnea, condimentele, eu am pus si maghiran, cimbru si putin chimion, fata de ce scria. Se lasa pana se evapora apa de pe carne, apoi se pune vinul rosu. Se lasa pana se inmoaie carnea. Apoi se adauga ardeii taiati cuburi, porumbul si sosul Tabasco. Peste foaia de foietaj, se presara putin pesmet, apoi se pune umplutura. Se baga la cuptor, iar intre timp se bat ouale cu cascavalul dat pe razatoare. Se toarna peste umplutura si se lasa pana se coace aluatul.

umplutura



aluatul in tava




cu pesmetul



cu umplutura



cu cascavalul



si tarta

16 comentarii:

  1. Atata timp cat este buna,ce mai conteaza cum se numeste.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar place mult tarta asta ,arata foarte bine !La multi ani Lucicai!te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii ca nu-i rea deloc ...are o umplutura pe gustul meu.
    te pup !

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai omorat cu tartele!!!
    Numai tu poti face minunatiile astea!
    Te pup!Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e Dia, si eu sunt de aceeasi parere.
    Nela, stii cat de cu drag ti-as face una intreaga.
    Nicoleta, gusturile noastre seamana.
    Alynusa, hai ca si tu faci doar minunatii.
    Va pup cu drag si va doresc o zi excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa-mi spui cand mai faci sa dam o fuga.. Excelenta!
    Pupicioi :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Vale voi veniti cat de des, ca asta se face repede.Pupici si de la noi la toata gasca.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca e cu porumb... cu siguranta imi place!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. miculeee, mi-e foameee! iar postezi minunatii!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felis, ma bucur mult ca-ti place.
    Zazuzici, pai te astept la Mures, cu mare drag.
    Va pup si va doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu tarta asta texmex m-ai lovit direct in plex! Vreau si ioooo....;-)

    RăspundețiȘtergere
  12. Liana cu multa, multa placere te astept la o tarta.
    pupic lui Tudor si o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mmm, ce bunatate!! Ce pofta mi-ai facut, nu pot descrie in cuvinte!

    Daca doresti, te invit sa participi la provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie"; te astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  14. Alexandrina, ma bucur mult ca-ti place.
    As participa cu mare drag, dar din cauza de timp, de lumina, nu pot sa fac decat in anumite conditii poze cat de cat ok, nu ma pot inscrie.
    Am sa citesc despre ingrediente si termene, si daca mi sa potrivesc, am sa particip.
    Te pup cu mult drag si-ti multumesc pentru invitatie.

    RăspundețiȘtergere
  15. execelenta tarta ta,poate ma invrednicesc si eu cindva sa o fac!:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Alisuc, sau mai bine veniti la noi, si o fac eu.
    Pupici multi la toti trei din partea noastra.

    RăspundețiȘtergere