luni, 31 octombrie 2011
Tarta TexMex cu porumb
Pentru mine e mai mult ca un pateu cu carne decat ca o tarta, de asta nici n-am pus reteta la tarte, dar de fapt fiecare poate sa-i zica cum ii place, esenta e ca tare, tare buna a fost. Sambata a fost ziua Lucicai si asta a fost una din chestiile cu care am contribuit eu. Pe langa o tarta cu pere si un tort simplut.
Reteta din " secretele bucatariei ".
- o foaie de aluat foietaj
- 1 ceapa
- ulei
- 250 g carne de vita tocata, la mine a fost mai mult si a fost amestec
- sare, piper
- sos Tabasco
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 400 g porumb din conserva, eu am pus 200 g
- 100 g cascaval ras
- 2 oua
- putin vin rosu, asta nu era in reteta, e de la mine
Se decongelaza aluatul si se pune in tava pregatita, lasand o margine mai inalta.
Se pune ceapa la calit, se adauga carnea, condimentele, eu am pus si maghiran, cimbru si putin chimion, fata de ce scria. Se lasa pana se evapora apa de pe carne, apoi se pune vinul rosu. Se lasa pana se inmoaie carnea. Apoi se adauga ardeii taiati cuburi, porumbul si sosul Tabasco. Peste foaia de foietaj, se presara putin pesmet, apoi se pune umplutura. Se baga la cuptor, iar intre timp se bat ouale cu cascavalul dat pe razatoare. Se toarna peste umplutura si se lasa pana se coace aluatul.
umplutura
aluatul in tava
cu pesmetul
cu umplutura
cu cascavalul
si tarta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Atata timp cat este buna,ce mai conteaza cum se numeste.Pupici!
RăspundețiȘtergereMi-ar place mult tarta asta ,arata foarte bine !La multi ani Lucicai!te pup
RăspundețiȘtergereStii ca nu-i rea deloc ...are o umplutura pe gustul meu.
RăspundețiȘtergerete pup !
M-ai omorat cu tartele!!!
RăspundețiȘtergereNumai tu poti face minunatiile astea!
Te pup!Alynusa
Asa e Dia, si eu sunt de aceeasi parere.
RăspundețiȘtergereNela, stii cat de cu drag ti-as face una intreaga.
Nicoleta, gusturile noastre seamana.
Alynusa, hai ca si tu faci doar minunatii.
Va pup cu drag si va doresc o zi excelenta.
Sa-mi spui cand mai faci sa dam o fuga.. Excelenta!
RăspundețiȘtergerePupicioi :)
Vale voi veniti cat de des, ca asta se face repede.Pupici si de la noi la toata gasca.
RăspundețiȘtergereDaca e cu porumb... cu siguranta imi place!!!
RăspundețiȘtergeremiculeee, mi-e foameee! iar postezi minunatii!
RăspundețiȘtergereFelis, ma bucur mult ca-ti place.
RăspundețiȘtergereZazuzici, pai te astept la Mures, cu mare drag.
Va pup si va doresc seara faina.
Cu tarta asta texmex m-ai lovit direct in plex! Vreau si ioooo....;-)
RăspundețiȘtergereLiana cu multa, multa placere te astept la o tarta.
RăspundețiȘtergerepupic lui Tudor si o zi faina.
Mmm, ce bunatate!! Ce pofta mi-ai facut, nu pot descrie in cuvinte!
RăspundețiȘtergereDaca doresti, te invit sa participi la provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie"; te astept cu drag!
Alexandrina, ma bucur mult ca-ti place.
RăspundețiȘtergereAs participa cu mare drag, dar din cauza de timp, de lumina, nu pot sa fac decat in anumite conditii poze cat de cat ok, nu ma pot inscrie.
Am sa citesc despre ingrediente si termene, si daca mi sa potrivesc, am sa particip.
Te pup cu mult drag si-ti multumesc pentru invitatie.
execelenta tarta ta,poate ma invrednicesc si eu cindva sa o fac!:)
RăspundețiȘtergereAlisuc, sau mai bine veniti la noi, si o fac eu.
RăspundețiȘtergerePupici multi la toti trei din partea noastra.