duminică, 23 octombrie 2011
Supa crema de rosii coapte
Reteta tot de la draga de Valentina, careia ii multumesc enorm. Miculinul mananca si trei zile la rand supa asta, fara sa comenteze. Desi, trebuie sa-ti spun, draga mea Vale, ca nu e ca supa de rosii de la camin. Atata le mai stresam pe Lucica si pe Muni, cand faceau supa de rosii, si de abia luam o lingura si ziceam gata, asta nu e ca la camin. Bine ca nici din aia de la camin nu mancam foarte multa, dar mai mult decat din altele. Dupa asta cu supa, am trecut la etapele urmatoare " da, tovarasa nu asa a zis ", sau "nu asa a facut". Cu toate ca de multe ori trebuie s-a fi stresat, niciodata cand ziceam ceva rau despre tovarasa sau profesori, nu mi se dadea dreptate. Acum vad ca educatia copiilor a "evoluat". Sigur, sunt si cazuri in care trebuie luate masuri, dar parca prea se exageraza. Ma rog " alte glasuri, alte incaperi ".
- 1,5 - 2 kg rosii coapte
- o ceapa mare
- 4-5 catei de usturoi
- un morcov
- o felie de telina sau un pastarnac
- o lingurita zahar
- piper, sare, busuioc, oregano, ulei de masline
Se taie rosiile si se pun pe hartie de copt, intr-o tava. Intre bucatile de rosii se pun cateii de usturoi necuratati, eu i-am curatat sa nu mai am treaba. Eu am presarat busuioc uscat ca doar de asta am avut, se stropesc cu ulei de masline si se baga la cuptorul incins la 180 C pentru o ora. Ceapa se pune apoila calit in putin ulei, se adauaga legumele taiate cubulete si se calesc putin. Se pun apoi rosiile impreuna cu zeama din tava, se acopera cu apa, eu am pus supa de legume, si se mai fierb 15-20 min. Se paseaza cu mixerul bat, se mai condimenteaza dupa gust, apoi se serveste cu parmezan ras deasupra. Delicioasa.
rosiile inainte de cuptor
dupa ce au stat in cuptor
si supica, tare, tare buna
Vale multumim mult de tot si pupam toata gasca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Delicios arata!!!
RăspundețiȘtergereo bunatate de supa.imi plac mult rosiile coapte si sigur si supica asta ar fi pe gustul meu.pupici
RăspundețiȘtergereFelis, multumesc, esti draguta.
RăspundețiȘtergereSarah, si noua ne place mult de tot.
Va pup si va doresc o saptamana cat mai faina.
iar mi-ai facut pofta. ca supa de rosii as putea manca oricand :))
RăspundețiȘtergereWelcome to the club.
RăspundețiȘtergerete pup cu mult drag.
Vreau si eu! Imi place foarte mult cum arata castronelul ala ;)
RăspundețiȘtergereKadia, cu multa, multa placere ti-as oferi.
RăspundețiȘtergereAdor supa de rosii.Mi-ai facut pofta.Pupici!
RăspundețiȘtergereDia, cu mult drag ti-as oferi.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu cu drag.
Ce fain a iesit! Ma bucur tare tare ca va place. La noi orice supa crema are trecere, dar asta de rosii coapte e pe primul loc :)
RăspundețiȘtergereLa mine mamaliguta cu branza si smantana era aia de nu iesea ca la camin..
Arata delicios! Interesant modul de preparare.
RăspundețiȘtergereVale multumesc mult.Pai tot ce am de tine ne place foarte tare.Ce zici nu ne-o dai un pic pe Biculina ?
RăspundețiȘtergereAha deci aveai si tu " sechele " de la camin.
Multumesc Alexandrina, e tare buna sa stii.
Va pup si va doresc o zi minunata.
am tot auzit de supa cu rosii coapte,tu ai si facut-o!:)delicioasa!
RăspundețiȘtergereE una din cele mai bune supe pentru noi.
RăspundețiȘtergereNeparat sa-i faci lui Iepu, si sa-l pupi din partea noastra.