joi, 3 iunie 2010

Tarta falsa cu vanilie si fructe



Cred ca forma asta de tarta fost prima pe care a cumparata-o Lucica dupa revolutie, cand au inceput sa apara si la noi. Mamaaaa ce incantata am fost ( habar n-aveam eu la vremea aia, cate feluri de forme voi mai vedea ), mi se parea asa de diferita fata de clasica prajitura in tava. Facea Lucica din doua-n doua saptamani tarta cu diferite fructe din gradina.
Rasfoind un numar vechi din " Practic in bucatarie ", mi-am adus aminte de ea, si am facut o tarta, stiind ca domnului Mitu ii place mult de tot.

Pt. pandispan

- 2 oua, eu am pus trei, dar ajungeau lejer si doua

- 150 g faina

- 250 g zahar, eu am pus mai putin

- 1 lingurita praf de copt

- 1 plic zahar vanilat, eu am facut de mine si pun o lingura rasa

- putina sare

Pt. crema

- 400 ml lapte

- 3 linguri amidon

- 5 linguri rase zahar

- 1 plic zahar vanilat

- 2 oua

- 50 g unt

Pt. ornat

- kiwi

- capsuni

- un plic tortenguss alb

Se bat albusurile spuma cu zaharul, vanilia si sarea. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, si faina amestecata cu praf de copt, in ploaie. Se amesteca de sus in jos si se toarna in tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru crema se bat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi amidonul, se amesteca si se toarna compozitia in laptele care e pus pe foc. Se lasa pana se ingroase, se raceste si apoi se incorporeaza untul moale.
Se pune crema peste pandispanul copt, se aranjeaza fructele, iar apoi se toarna gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic.

Pandispanul intors.



Cu crema pusa in locasul ei.



Fructele aranjate peste crema.



Cu gelatina.Sfatul meu este ca gelatine sa n-o turnati peste fructe si s-o puneti cu o lingura mare.Prima data cand am facut tarta asta, am facut-o cu fructe de padure.Le-am aranjat frumos peste crema, si apoi cand am turnat gelatina, toate fructele le-am avut pe masa, pentru ca gelatina le-a impins de pe crema.



De aproape.



Si felia.

22 de comentarii:

  1. am sa fac si eu...pentru mine ca ai mei nu sunt fani tarte cu fructe!

    RăspundețiȘtergere
  2. ioi ce fain arata!
    scuze ca nu am ridicat premiile dar acum am vazut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte apetisanta tarta si prezentarea super.
    O zi frumoasa si weekend placut.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce minune colorata ai facut, gustul trebuie sa fie racoritor si numai bun pentru caldura, sper ca pe la voi e cald , caci la mine vremea e in urma, a ramas pe la 15°C si nici ca vrea sa-si miste mercurul....;) Pupicei si un week-end fain

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult fetelor, sunteti tare dragute.
    Geta, de alta data-ti trimit o portie.
    Ralu, stai linistita, nu-i problema, il iei cand poti.
    Ariana, multumesc mult.Pup burtica.
    Yafa, rdaga mea, esti tare scumpa, multumesc.Si la noi sunt 17 C, dar ce-i nasol e ca nu e soare.
    Va pup pe toate si va doresc un weekend cat mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bunatate si incantare a ochilor

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana, multumesc.Esti tu prea draguta.
    Te pup si-ti doresc un weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Super tarta ai facut! E perfecta pentru acest sezon!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte apetisant,de foarte multa vreme nu am mai facut tarte,si la mine afost prima forma cumparata de care eram tare incantata.Te pup si weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Extraordinar de frumos ornata si cred ca e super gustoasa! Felicitari pt asemenea delicii deosebite!
    Pupicei si weekend superb :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc mult, sunteti voi foarte dragute.
    Flori, saptamana viitoare rezolv si pachetul, dar te anunt inainte.
    Vale, danke schon tu esti o draguta.Pup pe voi toti.
    Mirela multumesc, esti o scumpa.
    Va pup si va doresc si eu weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bunatate ai facut aici, execelent arata...sa te gandesti si la noi cand o devorezi....Am notat si trebuie sa o incerc.Te voi anunta. Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  13. arata atat de bine ca as fi in stare sa cumpar o felie ,fie ea si virtuala.mama!!!cine m-a pus ca vin pe aici.acum o sa visez tarta a la Micul.o nedumerire insa....de ce i-ai zis tarta falsa?
    falsa sau nu ,sunt sigura ca a fost un deliciu.eu prefer blatul pandispan si nu pe cel clasic de tarta.oare asta sa fie motivul pentru care ai spus tarta falsa?blatul?
    pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  14. Super buna tarta cu fructe.
    Ai un premiu la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc mult, dragute tare sunteti.
    Naina, astept impresiile tale.Ma bucur mult ca-ti place.
    Sarah, de asta i-am zis tarta falsa, ai dreptate, pentru ca nu are aluat de tarta, ci pandispan.Cu multa placere ti-as oferi, nu o felie, ci toata tarta, dar sa rezolvi cu distanta.
    Multumesc Criss, am sa-l iau cu mare placere.
    Va pup si va doresc duminica placuta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  16. O ce minunata este!O placere sa te uiti la ea,dar sa si maninci din ea!Sa va fie de bine!
    O saptamina reusita si cu mult soare!

    RăspundețiȘtergere
  17. da' de ce-i spui tarta falsa ? si eu fac foarte des ceva asemanator.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mariana, multumesc mult, esti foarte, foarte draguta.
    O saptamana frumoasa si insorita iti doresc si eu.
    Pansy, ii spun tarta falsa, pentru ca tarta, tarta, are aluat fraged, iar asta e aluat de pandispan, dar este copt in forma de tarta.
    O saptamana minunata iti doresc sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  19. Un dulce gustos si aspectos! Imi place foarte mult ...brava!
    o saptamana buna ...ciaoooo!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Mama mia Micule cum poate sa arate... Mama dulciurilor... chiar am zis sa mai trec pe aici sa vad ce mai face Micul in bucatarie... da tu ma imbolnavesti e tot... Bestial arata... Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  22. Nicoleta, Felis multumesc mult, sunteti tare scumpe.
    Va pup si va doresc un weekend minunat.
    Vincent multumesc mult pentru mesaj si aprecieri.
    Un weekend placut sa ai.

    RăspundețiȘtergere