Cred ca forma asta de tarta fost prima pe care a cumparata-o Lucica dupa revolutie, cand au inceput sa apara si la noi. Mamaaaa ce incantata am fost ( habar n-aveam eu la vremea aia, cate feluri de forme voi mai vedea ), mi se parea asa de diferita fata de clasica prajitura in tava. Facea Lucica din doua-n doua saptamani tarta cu diferite fructe din gradina.
Rasfoind un numar vechi din " Practic in bucatarie ", mi-am adus aminte de ea, si am facut o tarta, stiind ca domnului Mitu ii place mult de tot.
Pt. pandispan
- 2 oua, eu am pus trei, dar ajungeau lejer si doua
- 150 g faina
- 250 g zahar, eu am pus mai putin
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat, eu am facut de mine si pun o lingura rasa
- putina sare
Pt. crema
- 400 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 5 linguri rase zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua
- 50 g unt
Pt. ornat
- kiwi
- capsuni
- un plic tortenguss alb
Se bat albusurile spuma cu zaharul, vanilia si sarea. Se adauga apoi galbenusurile pe rand, si faina amestecata cu praf de copt, in ploaie. Se amesteca de sus in jos si se toarna in tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru crema se bat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi amidonul, se amesteca si se toarna compozitia in laptele care e pus pe foc. Se lasa pana se ingroase, se raceste si apoi se incorporeaza untul moale.
Se pune crema peste pandispanul copt, se aranjeaza fructele, iar apoi se toarna gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic.
Pandispanul intors.
Cu crema pusa in locasul ei.
Fructele aranjate peste crema.
Cu gelatina.Sfatul meu este ca gelatine sa n-o turnati peste fructe si s-o puneti cu o lingura mare.Prima data cand am facut tarta asta, am facut-o cu fructe de padure.Le-am aranjat frumos peste crema, si apoi cand am turnat gelatina, toate fructele le-am avut pe masa, pentru ca gelatina le-a impins de pe crema.
De aproape.
Si felia.
am sa fac si eu...pentru mine ca ai mei nu sunt fani tarte cu fructe!
RăspundețiȘtergereioi ce fain arata!
RăspundețiȘtergerescuze ca nu am ridicat premiile dar acum am vazut!
Foarte apetisanta tarta si prezentarea super.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa si weekend placut.
Pupici.
Ce minune colorata ai facut, gustul trebuie sa fie racoritor si numai bun pentru caldura, sper ca pe la voi e cald , caci la mine vremea e in urma, a ramas pe la 15°C si nici ca vrea sa-si miste mercurul....;) Pupicei si un week-end fain
RăspundețiȘtergereMultumesc mult fetelor, sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereGeta, de alta data-ti trimit o portie.
Ralu, stai linistita, nu-i problema, il iei cand poti.
Ariana, multumesc mult.Pup burtica.
Yafa, rdaga mea, esti tare scumpa, multumesc.Si la noi sunt 17 C, dar ce-i nasol e ca nu e soare.
Va pup pe toate si va doresc un weekend cat mai frumos.
Bunatate si incantare a ochilor
RăspundețiȘtergereOana, multumesc.Esti tu prea draguta.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc un weekend placut.
Super tarta ai facut! E perfecta pentru acest sezon!
RăspundețiȘtergereArata foarte apetisant,de foarte multa vreme nu am mai facut tarte,si la mine afost prima forma cumparata de care eram tare incantata.Te pup si weekend placut.
RăspundețiȘtergereExtraordinar de frumos ornata si cred ca e super gustoasa! Felicitari pt asemenea delicii deosebite!
RăspundețiȘtergerePupicei si weekend superb :)
Multumesc mult, sunteti voi foarte dragute.
RăspundețiȘtergereFlori, saptamana viitoare rezolv si pachetul, dar te anunt inainte.
Vale, danke schon tu esti o draguta.Pup pe voi toti.
Mirela multumesc, esti o scumpa.
Va pup si va doresc si eu weekend placut.
Ce bunatate ai facut aici, execelent arata...sa te gandesti si la noi cand o devorezi....Am notat si trebuie sa o incerc.Te voi anunta. Week-end placut!
RăspundețiȘtergerearata atat de bine ca as fi in stare sa cumpar o felie ,fie ea si virtuala.mama!!!cine m-a pus ca vin pe aici.acum o sa visez tarta a la Micul.o nedumerire insa....de ce i-ai zis tarta falsa?
RăspundețiȘtergerefalsa sau nu ,sunt sigura ca a fost un deliciu.eu prefer blatul pandispan si nu pe cel clasic de tarta.oare asta sa fie motivul pentru care ai spus tarta falsa?blatul?
pup cu drag
Super buna tarta cu fructe.
RăspundețiȘtergereAi un premiu la mine pe blog.
Multumesc mult, dragute tare sunteti.
RăspundețiȘtergereNaina, astept impresiile tale.Ma bucur mult ca-ti place.
Sarah, de asta i-am zis tarta falsa, ai dreptate, pentru ca nu are aluat de tarta, ci pandispan.Cu multa placere ti-as oferi, nu o felie, ci toata tarta, dar sa rezolvi cu distanta.
Multumesc Criss, am sa-l iau cu mare placere.
Va pup si va doresc duminica placuta in continuare.
O ce minunata este!O placere sa te uiti la ea,dar sa si maninci din ea!Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereO saptamina reusita si cu mult soare!
da' de ce-i spui tarta falsa ? si eu fac foarte des ceva asemanator.
RăspundețiȘtergereMariana, multumesc mult, esti foarte, foarte draguta.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa si insorita iti doresc si eu.
Pansy, ii spun tarta falsa, pentru ca tarta, tarta, are aluat fraged, iar asta e aluat de pandispan, dar este copt in forma de tarta.
O saptamana minunata iti doresc sa ai.
Un dulce gustos si aspectos! Imi place foarte mult ...brava!
RăspundețiȘtergereo saptamana buna ...ciaoooo!!
Mama mia Micule cum poate sa arate... Mama dulciurilor... chiar am zis sa mai trec pe aici sa vad ce mai face Micul in bucatarie... da tu ma imbolnavesti e tot... Bestial arata... Felicitari
RăspundețiȘtergereNicoleta, Felis multumesc mult, sunteti tare scumpe.
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc un weekend minunat.
Vincent multumesc mult pentru mesaj si aprecieri.
Un weekend placut sa ai.