duminică, 6 iunie 2010

Ciorba de macris



Din nou un fel de mancare, pe care nu l-am vazut in foarte multe zone.Noua ne place mult de tot, si la fel ca si mancarea de dovlecel, incepand de la Muni, se tot face la noi in familie.Place mult de tot si domnului Mitu, asa ca n-am nicio retinere.Anul asta cred ca am facut-o de vreo patru ori, plus Lucica de vreo doua cand am fost la Satu Mare.

- macris, mie-mi place sa pun mai mult sa iasa ciorba acrisoara

- o ceapa

- putin ulei

- lapte batut

- iaurt

- smantana

- 3-4 oua

- sare

Se pune uleiul la infierbantat, apoi se adauga macrisul spalat si taiat marunt, pe cat se poate, bine scuturat de apa. Se lasa sa se caleasca putin macrisul. Eu fac asa pentru ca asa isi lasa macrisul acreala si ciorba iese bine acrisoara. Daca nu vreti sa fie foarte acra ciorba, se pune apa si macrisul taiat se fierbe doar, nu se mai caleste. Deci cum fac eu, se lasa la calit, apoi se pune apa, doar cat sa-l acopere, sare, ceapa curatata si crestata, si se lasa pana se inmoaie bine macrisul. Se adauga apoi lapte batut si iaurt, sau doar iaurt, sau doar lapte batut, fiecare cum ii place, si doua, trei linguri de smantana. La sfarsit se pun trei, patru oua batute, se mai lasa putin, se gusta de sare, si gata ciorba.

Macrisul pus la calit.



Acoperit cu apa.



Ciorba gata.



Si de aproape.

12 comentarii:

  1. Ce bine arata!!! Nu am mancat niciodata macris dar nu e tarziu nu?:)
    O saptamana frumoas iti doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu scapi de mine,si asta se face la noi,si sub forma de ciorba(supa)sau sos ca si spanacul,oricum este foarte delicioasa.Te pup si o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. excelenta! imi ploua in gura numai cand incerc
    sa imi imaginez ce gust are!

    RăspundețiȘtergere
  4. Micutule,iti multumesc din suflet pentru urari!!!
    Te imbratisez draga mea!!!

    Ciorbica ta arata super bine......trimiti si aici cateva linguri????

    RăspundețiȘtergere
  5. Si sotului meu i-ar place, pacat ca nu fac...pot sa-l trimit la tine pt. o portie? ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. O LEAPSA LA MINE PE BLOG...DACA ITI FACE PLACERE S-O FACI...PUP

    RăspundețiȘtergere
  7. Of, of, Yvonne, ce pofta mi-ai facut! Mie imi place macrisul foarte mult, dar n-am de unde sa-l cumpar in Bucuresti. Imi cultiv pentru salate in jardiniera. Toti care vad jardiniera ma intreaba ce este acea planta si de ce o cultiv! Eu as face-o (din cauza dietei, nu pentru ca nu mi-ar placea!)doar cu lapte batut sau doar cu ou. Dar, parca as lua macar o lingura din farfuria aia!

    RăspundețiȘtergere
  8. mmm,ce bine suna!si arata!dar eu nu stiu ce-i macrisul...lasa ca imi arati tu odat'!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult, sunteti foarte, foarte dragute.
    Liana,Judy, va astept si va si trimit cu multa placere.
    Bianca, si eu am inceput la varsta asta multe chestii despre care inainte nici nu imi imaginam ca se mananca.
    Mirela ma bucur ca si la voi se stie de ea, e tare buna.
    Monp, te invit la o farfurie cu ciorba.
    Elena, nici eu la Iasi nu gaseam macris, insa aici este chiar mai mult decat la SM.
    Va pup pe toate si va doresc un weekend cat mai placut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alisuc, cu multa placere ti-as fi chiar preparat daca se potrivea vizita ta.
    Pupam familia Iepu, odihnita si relaxata.

    RăspundețiȘtergere
  11. ce ciorba buna,abia astept sa apara macrisul pe piata

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Carla, ma bucur ca-ti place.Si eu fac des in perioada cand este in piata.
    Dupa amiaza placuta sa ai.

    RăspundețiȘtergere