duminică, 6 iunie 2010
Ciorba de macris
Din nou un fel de mancare, pe care nu l-am vazut in foarte multe zone.Noua ne place mult de tot, si la fel ca si mancarea de dovlecel, incepand de la Muni, se tot face la noi in familie.Place mult de tot si domnului Mitu, asa ca n-am nicio retinere.Anul asta cred ca am facut-o de vreo patru ori, plus Lucica de vreo doua cand am fost la Satu Mare.
- macris, mie-mi place sa pun mai mult sa iasa ciorba acrisoara
- o ceapa
- putin ulei
- lapte batut
- iaurt
- smantana
- 3-4 oua
- sare
Se pune uleiul la infierbantat, apoi se adauga macrisul spalat si taiat marunt, pe cat se poate, bine scuturat de apa. Se lasa sa se caleasca putin macrisul. Eu fac asa pentru ca asa isi lasa macrisul acreala si ciorba iese bine acrisoara. Daca nu vreti sa fie foarte acra ciorba, se pune apa si macrisul taiat se fierbe doar, nu se mai caleste. Deci cum fac eu, se lasa la calit, apoi se pune apa, doar cat sa-l acopere, sare, ceapa curatata si crestata, si se lasa pana se inmoaie bine macrisul. Se adauga apoi lapte batut si iaurt, sau doar iaurt, sau doar lapte batut, fiecare cum ii place, si doua, trei linguri de smantana. La sfarsit se pun trei, patru oua batute, se mai lasa putin, se gusta de sare, si gata ciorba.
Macrisul pus la calit.
Acoperit cu apa.
Ciorba gata.
Si de aproape.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce bine arata!!! Nu am mancat niciodata macris dar nu e tarziu nu?:)
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoas iti doresc!!
Nu scapi de mine,si asta se face la noi,si sub forma de ciorba(supa)sau sos ca si spanacul,oricum este foarte delicioasa.Te pup si o zi frumoasa.
RăspundețiȘtergereexcelenta! imi ploua in gura numai cand incerc
RăspundețiȘtergeresa imi imaginez ce gust are!
Micutule,iti multumesc din suflet pentru urari!!!
RăspundețiȘtergereTe imbratisez draga mea!!!
Ciorbica ta arata super bine......trimiti si aici cateva linguri????
Si sotului meu i-ar place, pacat ca nu fac...pot sa-l trimit la tine pt. o portie? ;-)
RăspundețiȘtergereO LEAPSA LA MINE PE BLOG...DACA ITI FACE PLACERE S-O FACI...PUP
RăspundețiȘtergereOf, of, Yvonne, ce pofta mi-ai facut! Mie imi place macrisul foarte mult, dar n-am de unde sa-l cumpar in Bucuresti. Imi cultiv pentru salate in jardiniera. Toti care vad jardiniera ma intreaba ce este acea planta si de ce o cultiv! Eu as face-o (din cauza dietei, nu pentru ca nu mi-ar placea!)doar cu lapte batut sau doar cu ou. Dar, parca as lua macar o lingura din farfuria aia!
RăspundețiȘtergeremmm,ce bine suna!si arata!dar eu nu stiu ce-i macrisul...lasa ca imi arati tu odat'!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, sunteti foarte, foarte dragute.
RăspundețiȘtergereLiana,Judy, va astept si va si trimit cu multa placere.
Bianca, si eu am inceput la varsta asta multe chestii despre care inainte nici nu imi imaginam ca se mananca.
Mirela ma bucur ca si la voi se stie de ea, e tare buna.
Monp, te invit la o farfurie cu ciorba.
Elena, nici eu la Iasi nu gaseam macris, insa aici este chiar mai mult decat la SM.
Va pup pe toate si va doresc un weekend cat mai placut.
Alisuc, cu multa placere ti-as fi chiar preparat daca se potrivea vizita ta.
RăspundețiȘtergerePupam familia Iepu, odihnita si relaxata.
ce ciorba buna,abia astept sa apara macrisul pe piata
RăspundețiȘtergereMultumesc Carla, ma bucur ca-ti place.Si eu fac des in perioada cand este in piata.
RăspundețiȘtergereDupa amiaza placuta sa ai.