sâmbătă, 19 iunie 2010
Prajitura cu rabarbar si capsuni
Prajitura cu rabarbar am mancat pentru prima data de la o colega de facultate din Medias. Mama ei tot facea, si ne trimitea. Prima data cand am vazut prajitura cu niste bucati de bete, care mie-mi pareau de macris sau stevie, n-am fost foarte curioasa. Dupa ce am gustat s-a schimbat treaba, doar ca nici in SM nici in Iasi, nu se foloseste si n-am gasit. Mai nou am auzit ca este la supermarketuri. Aici in Targu Mures am gasit in piata.
Rabarbarul a intrat in bucataria din Ardeal de la sasi, cred eu.
Reteta pentru prajitura asta, am luat-o din " fanny konyha ".
- 10 oua
- 750 g rabarbar
- 300 g capsuni
- 250 g unt moale
- 500 g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 ml frisca
- 500 g branza de vaca
- 2 linguri praf de budinca de vanilie
Rabarbarul se spala, se curata, si se taie bucati cam de 2 cm. Se unge si se tapeteaza o tava mare si destul de adanca. Untul moale se bate cu jumatate din cantitatea de zahar, cu un plic de zahar vanilat si cu 6 galbenusuri. Cele 6 albusuri se pun deoparte. Se adauga frisca nebatuta, apoi faina omogenizata cu praful de copt. Se pune aluatul in tava. Cele patru oua ramase, se despart, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar si cu al doilea plic de zahar vanilat. Se adauga la galbenusuri, praful de budinca si branza de vaci. Apoi amestecand de sus in jos se adauga si albusurile batute. Se pune compozitia de branza peste aluat, apoi fructele si se baga la cuptor pentru cam 30 min.Intre timp se bat cele 6 albusuri cu zaharul ramas si zaharul vanilat, si se pune peste prajitura. Se mai coace cam 15-20 de minute.
Eu am redus toate cantitatile pentru ca am facut intr-o tava de tarta, mult mai mica.
Untul cu zaharul si zaharul vanilat. Eu am pus si putina sare. Galbenusurile adaugate pe rand.
Adaugata frisca.
Faina cu praful de copt.
Aluatul in tava.
Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, praful de budinca si branza.
Adaugat albusul batut.
Eu am bagat putin aluatul in cuptor inainte de a pune branza, dar data viitoare fac ca in reteta.
Pusa crema de branza.
Puse si fructele.
Apoi bezeaua.
Gata coapta.
Si sectiunea.
Este una dintre cele mai bune prajituri facute de mine. I-a placut foarte mult si domnului Mitu.
PS.Voi lipsi cam 12 zile, asa ca va doresc numai bine pana atunci, sa fiti cuminti, si sa ne revedem cu bine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce prajitura frumoasa! Felicitari!
RăspundețiȘtergereIti doresc un concediu placut!
foarte frumoasa prajitura.are un aspect desavarsit.rabarbar nu stiu sa fi mancat dar te cred pe tine pe cuvant ca este delicios.concediu placut si sa ne revedem cu bine.pupici
RăspundețiȘtergereMicule... super arata ... ca de obicei...
RăspundețiȘtergerefoarte frumoasa ,gustul il banuiesc,deja mi-e pofta de crocanteala bezelei amestecata cu aroma fructelor!sa ai un drum bun si bafta !te pupam si te asteptam sa te intorci!
RăspundețiȘtergereconcediu placut!
RăspundețiȘtergereCat de bine mai arata..............)))
RăspundețiȘtergereO leapsa si multe premii te asteapta sa le ridici.
O zi buna!
Ai dreptate draga mea, rubarba asa ii zice pe aici, este adusa de sasi in Romania, in Iasi noi aveam in gradina, tot de la o prietena de-a mamei sasoaica. Este foarte buna, in compot sau asa in prajituri, eu am facut in mai pt ziua mamelor simpla fara capsuni, dar am sa incerc si dupa reteta ta, trebuie sa fie nemaipomenita.
RăspundețiȘtergerePupicei si o saptamana frumoasa
Am auzit multe despre rubarba si te cred pe cuvant ca este tare buna! M-am tot uitat prin magazinele din Buzau dar nu am gasit.Pana cand o sa am ocazia sa gust rubarba ...am sa admir tarta asta care arata tare bine!
RăspundețiȘtergereStai linistita, vom fi cuminti! vacanta placuta! :)))
RăspundețiȘtergereAzi am ridicat coletul de la posta! Urmeaza sa postez si poze cu cadoutele pe 30 iunie, asa cum e regula Yafei.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de tot pentru frumoasa surpriza! Sunt incantata de tot ce mi-ai trimis! Am folosit deja cardamomul! Nu prea stiu ce e in tub...ca nu scrie romaneste...lapte condensat cumva?
Te pup!Numai bine!
Superba combinatia! Imi lasa gura apa numai cand ma gandesc..
RăspundețiȘtergereVa pupam si sa va intoarceti sanatosi acasa!!
Am revenit sa te premiez cu niste imagini super haioase! Daca le vrei te astept la mine pe blog sa le iei! Numai bine!
RăspundețiȘtergereRubarba ii zice la noi si am vazut de curand in Kaufland. Am fost cam reticenta in a o cumpara, prefer prajitura de capsuni simpla. Oricum, arata tare fain tarta!
RăspundețiȘtergereCe pacat,deja imi facusem un obicei in a intra la tn pe blog in fiecare dimi,ca sa vad daca nu cumva ai mai uploadat inca vreo noua bunatate gustoasa,sanatoasa si aspectuasa.Asteptam sa te intorci...Cu drag,Craitza.
RăspundețiȘtergeren-am mancat prajtura cu rubarba,dar cred ca e buna dupa cum se spune .tarta ta arata foarte bine
RăspundețiȘtergereChica mia....te astept la mine dupa niste premii!!!!
RăspundețiȘtergereDaca iti face placere sa le ridici, te asteapta niste premii pe blogul meu, aici: http://de-alebubulinei.blogspot.com/2010/05/premii.html
RăspundețiȘtergereConcediu placut... CA de obicei.. arata f bine prajiturica...
RăspundețiȘtergereUn premiu la mine pe blog te asteapta cand te intorci...
Te pup
Ca de obicei superb, delicios..
RăspundețiȘtergereVa pupam si va asteptam cu drag!
Multumec mult de tot.Sunteti toate deosebite si ma bucur sa va am ca prietene.
RăspundețiȘtergereO saptamana cat mai frumoasa va doresc.