joi, 10 iunie 2010

Pandispan insiropat cu capsuni



Intre doua calatorii, mai postez si cate o reteta. Daca m-ar plati cineva dupa kilometrii parcursi, asa face ceva bani.
Dar sa revin. Imediat ce au aparut capsunile am si facut o prajitura. Una simpla care stiam ca ii place domnului Mitu. Ideea din practic, dar pana la urma altfel executata.

Pt. blat

- 4 oua

- 100 g faina

- 100 g zahar

- putina sare

Pt. umplut

- 500 g capsuni

- zahar dupa gust

- un plic tortenguss

Pt. insiropat

- zeama de pe capsuni

- 3 linguri zahar

Se bat albusurile cu zaharul si sarea. Se adauaga apoi pe rand galbenusurile. Faina se adauga apoi in ploaie si se amesteca de sus in jos. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata si se coace pana trece testul scobitorii.
Capsunile se presara cu zahar si se pun deoparte pana lasa zeama.
Pentru insiropat se pun cele trei linguri de zahar la caramelizat si se sting cu zeama de pe capsuni. Daca nu aveti destula completati cu putina apa.
Blatul racit se insiropeaza cu siropul rece, se taie capsunile felitue peste blat, si peste capsuni se toarna gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Aluatul in tava.



Gata copt.



Insiropat.



Puse capsunile.



Si prajitura.



Mai de aproape.



Acum sincera sa fiu, eu nu-s mare amatoare de pandispan simplu ( macar o crema de vanilie, ceva ) dar domnului Mitu si cui a mai gustat din ea, tare le-a placut.

19 comentarii:

  1. Arata foarte bine. Din pacate sezonul capsunilor s-a cam incheiat. N-am mai vazut la noi in piata decat foarte urate.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce mult imi place cum arata,imi cumpar gelatina si o si fac,mersi pt reteta,felicitari si un sfarsit de saptamana fain de tot

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult, sunteti tare dragute.
    Yaya sunt incantata ca o incerci.
    Va pup si va doresc weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt moarta dupa capsuni, asa ca vreau...doua portii, te rog! Merci!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Liana cu multa placere doua portii pentru tine.
    Te pup si eu si-ti doresc un weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine arata si sunt convinsa ca este un deliciu.
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. excelenta si arata de milioane!va salutam si drum bun miine!

    RăspundețiȘtergere
  8. arata foarte bine.asezoneaza blatul ala de pandispan cu niste sirop de capsuni de exemplu ,zahar vanilat si esenta de rom,razatura de portocala sau lamaie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Wow... deci te stiu mama prajiturilor .. din nou m-ai lasat masca... super... felicitari... arata fantastic...

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult, sunteti dragute ca de obicei.
    L-am insiropat Pansy, dar la mine mergea cu ceva crema.
    Va pup pe toate si va doresc o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Felis tu esti tare draguta de fiecare data.Iti multumesc mult, si-i trimit un pupic lui Mihai.
    Sa ai o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte apetisanta si prezentarea ca de obicei excelenta.
    Weekend placut.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu astept visinele,ca sa fac prajitura copilariei mele,"Pandispan cu visine',o bunatate.....yummyyyyyy

    RăspundețiȘtergere
  14. Ariana esti tu foarte draguta, dar multumesc.
    Craita, si pentru mine visinele raman fructele preferate pentru prajituri.
    Va pup si va doresc o duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata nemaipomenit de bine.....stie domnul Mitu ce stie!!!!
    Iti doresc o Duminica frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc mult.
    Si eu tie, la fel.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dementiala prajiturica! O saptamana minunata si multi pupici de la noi :)

    RăspundețiȘtergere
  18. super arata!
    si eu fac, dar in tava rotunda. insa ale tale...
    uau!

    RăspundețiȘtergere
  19. Vale draga esti tare draguta, multumesc mult.Pupam si noi pe voi, in special Biculina tare draguta.
    Ralu, sunt sigura ca si a ta arata uau.Multumesc mult.
    Va pup si va doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere