vineri, 28 mai 2010

Pate de somon



Somonul la cuptor l-am incercat doar pentru ca vroiam sa fac pateul asta si aveam nevoie de somon la cuptor.Cand ma gandesc ca daca nu aveam nevoie de el, nu incercam reteta, imi dau seama ce intuitie uimitoare am ( in sensul ca nici vorba ) in a descoperi retete care ne plac.Dar totul e bine, cand se termina cu bine.
Reteta de pate ddin " Kis Kedyed ".

- 150 g somon la cuptor

- 100 g somon afumat

- 100 g unt, eu am pus mai putin

- 1 fir ceapa verde

- sare

- 2 linguri iaurt cremos

- zeama de lamaie

- 2 linguri ceapa ciorii

Se pun toate in robotel si se lasa pana devin crema.Eu am pus doar 50 g unt si a fost perfect.
Ingredientele in robotel.



Pateul.



Pe paine.



Si mai de aproape.



E foarte, foarte, foarte bun.

10 comentarii:

  1. Foarte bine arata,eu fac dar cu ton, cartofi piure si maioneza,dar am sa incerc si reteta ta.Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. delicioasa,abia astept sa o fac si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Miculina, e absolut delicios draga mea, tocmai l-am terminat de facut si gustat, dar am trisat putin, am folosit somon afumat si cod facut la cuptor.
    In loc de unt am folosit crema Philadelphia - pentru grasimi mai putine, deh, colesterol. Probabil ca ar fi buna si cu crema Fagaras, daca s-o mai gasi pe-acolo.
    Nestiind ce e ceapa ciorii am inlocuit-o cu "chives", ceapa verde a arpagicului. Dupa cautari pe internet sunt confuza inca - unii spun la chives (chivas sau cheva in romana) ceapa ciorii insa am gasit atlase botanice care listeaza altceva ca ceapa ciorii, ceva ce in engleza se numeste shallot. Oh well...

    Mersi de reteta, racita bine este perfecta pentru petreceri, cu chips-uri de porumb sau cu chips-uri de pita langa ea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult.Ma bucur ca va place, e chiar foarte buna.
    Mirela, fac si eu cu ton, dar fara piure.
    Alisuc sper sa-i placa si la Iepu.
    Nina, buna ideea cu branza, pun si eu data viitoare in loc de unt.Ceapa ciorii este denumirea populara a chivasului, asa ca ai nimerit-o la fix.Ma bucur mult ca ti-a placut.
    Sa aveti o dupa amiaza faina in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai am cuvinte, ca inghit in sec!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu stiam de ceapa ciorii, la noi ii zice shmidling si am mai gasit denumirea de arpagic
    salivez la reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sotulica al meu este innebunit dupa pate de somon....asa ca pun semn de carte retetei tale care arata tare ademenitor!!!
    Sa ai o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa fie o minune, n-am facut niciodata, am cumparat, dar asta home made banuiesc ca e muuuuuullllt mai bun. O saptamana frumoasa, te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Miculina, absolut superba reteta! Neaparat trebuie incercata.. Te pupam in gasca :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult.Sunteti dragute tare, ca de obicei.E foarte, foarte bun.
    Ralu, si la noi ii zice asa, vine din germana ( Schnittlauch ), dar denumirea asta am gasit-o in reviste.
    Ma bucur mult ca va place.Va pup pe toti si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere