vineri, 23 decembrie 2011

Fursecuri spritate cu migdale




Asa le-am gasit in cartea " bunatati la cuptor ", si seamana foarte mult cu fursecurile austriece.
N-am prieteni pe FB pentru ca nu intru. N-am motive foarte " explicabile " dar nu imi place.
Am in schimb prietene/prieteni din copilarie, scoala, liceu cu care mai tin legatura, si cu care chiar daca nu traim in acelasi oras, ne vizitam de cate ori avem ocazia, sau ne intalnim cand ni se intersecteaza drumurile.
De la Claudia si Cristina, carora le multumesc mult, am cartea cu bunatatile la cuptor, si sunt tare mandra, ca ma numar printre prietenele lor. Multumesc.

- 250 g unt moale

- 150 g zahar

- 2 galbenusuri

- o lingura rom

- 1 plic zahar vanilat, eu o lingura mare

- 100 g migdale macinate

- 350 g faina

- putina sare

- 2-3 linguri lapte

pentru glazurat

- 100 g ciocolata

- 2-3 linguri ulei

Se bat cu mixerul untul moale, zaharul, vanilia si sarea, pana devin spumoase.Se adauga galbenusurile pe rand si se bate bine din nou. Se adauga romul apoi faina si migdalele macinate, urmate de lapte. Se pune aluatul in posh si se spriteaza rotunduri, pe foaia de copt in tava. Se baga pentru 1 h la frigider, apoi se baga la cuptor pana se auresc. Se racesc, apoi se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de abur impreuna cu uleiul. Se lasa pe un gratar pana se intareste ciocolata.


untul cu zahar, vanilie si sare, apoi adauagate galbenusurile pe rand



cu galbenusurile si romul



faina si migdalele macinate



asa arata aluatul dupa ce am pus si laptele



n-a fost usor sa-l pun cu poshul, dar a meritat oboseala, cu cat se pune mai putin lapte cu atat sunt mai fragede, daca nu reusiti sa puneti aluatul cu poshul mai bine puneti-l cu lingurita, decat sa mai adaugati lapte

in tava inainte de copt



poze cam urate, ca la noi e tare intuneric



da-s foarte, foarte bune

3 comentarii: