vineri, 2 decembrie 2011
Ciolan cu fasole
Coincidenta a facut ca ieri sa avem ciolan cu fasole. Coincidenta si faptul ca am fost libera. Dupa amaiza cand ajungi de la servici, nu mai e timp de ciolan. A iesit bestial, datorita Lucicai si Catalinei care mi-au spus reteta lui Muni. Muni imi povestea de vecinii ei evrei care faceau un fel de mancare de faole cu mai multe feluri de carne, inclusiv pulpa de gasca, dar despre asta mai trebuie sa ma documentez. Sambata ccare era o zi de srbatoare, faceau mancarea asta. Tare rau imi pare ca pe vremea cand Muni traia si-mi povestea multe, nu eram prea interesata. As da orice sa mai pot povesti cu ea.
- 500 g fasole
- o bucata de ciolan
- 3-4 foi de dafin
- un morcov
- un patrunjel
- un pastarnac
- o ceapa
- putin ulei
- pasta de rosii
- condimente care vi se pare ca se potrivesc
Fasolea se lasa peste noapte in apa, la inmuiat. Ciolanul se pune si el in apa cam doua ore inainte de a fi gatit. Intr-un vas mare se pune fasolea, putin ulei, legumele, condimentele, apoi ciolanul si acopera cu apa. Se lasa cam 10 min pe aragaz. Apoi se baga la cuptor si se lasa pana vine carnea jos de pe os. Se scoate osul, se potriveste de condimente, se adauga pasta de rosii si se mai lasa la cuptor 30 min. Condimentele puse de mine sunt dafinul, cimbru, maghiran, putin chimen macinat si bineanteles sare si piper.
fasolea cu legumele
cu ciolanul
cu varza acra
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ma inscriu la o portie. Mare :)
RăspundețiȘtergereCe-mi place mancarea asta!!
Si la mine firbe-acum in oala o mandrete de ciolan... ghici cu ce? Cu fasole - normal :D
RăspundețiȘtergerePai, mancare de sezon.Facem rar, dar uneori tare bine vine.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag si-ti doresc o duminica frumoasa.