joi, 15 decembrie 2011
Pate de ficat de rata
Ma duc eu intr-o zi foarte hotarata la Metro, sa iau ficat de gasca. Cand am vazut insa ce mari erau, m-am razgandit instantaneu si am luat ficat de rata. Asa ca din pate de ficat de gasca, s-a transformat in pate de ficat de rata. Dar super bun.
Reteta din " kiskegyed konyha ".
- 200 g ficat de rata
- 2 cepe rosii, mai micute
- 2 catei de usturoi
- 100 g unt moale
- 1 crenguta de cimbru
- 1 foaie dafin
- cate un varf de cutit de nucsoara, cuisoara rasa si scortisoara
- 1 lingura coniac
- 2 linguri smantana
Se curata ficatul si se taie marunt. Se curata si se taie fin ceapa si usturoiul. Doua linguri din unt se pune la infierbantat intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul. Se pune capac si la foc mic se lasa, pana devin sticloase. Se adauga apoi ficatul taiat, cimbrul, foaia de dafin si condimentele. Se adauga sare si piper si se lasa cam trei minunte, sau pana cand pe dinafara ficatul s-a inchis la culoare, pe dinauntru insa ramane roz. Se lasa la racit. Se scoate cimbrul si foaia de dafin. Se paseaza cu robotul, se adauga untul ramas, coniacul si smantana. Se potriveste de sare si piper si se serveste.
ficatul lasat la racit
in robotel
gata de bobinat
merge tare bine cu paine prajita, dar cine puii mei mai avea rabdare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Imi place foarte mult! Eu am facut saptamana aceasta de pui! Nu refuz nici de rata! Pupicei!
RăspundețiȘtergereDeci mi-ai facut o pofta!!!
RăspundețiȘtergereArata demential!!
Te pup!
Buuuunnnn...o sa iau si eu o muscatura !!! O seara frumoasa si tie Micutule !!!
RăspundețiȘtergereMicule pateul de rata e cel mai bun si gustos.
RăspundețiȘtergereAm luat si eu pe o feliuta de paine .
Ce bun trebuie sa fie !si mi-ai facut o pofta...vreau si eu o feliuta!te pup
RăspundețiȘtergereAndreea multumesc pentru invitatie.Ma duc sa vad despre ce e vorba si daca ma incadrez, particip cu mare, mare drag.
RăspundețiȘtergereAdela multumesc, am si eu in plan din ficat de pui, dar nu stiu cand apuc.
Alynusa, esti o dulce, te pup cu drag.
Judy, te rog cu drag sa iei cat iti pica bine.
Mara. ma bucur mult ca-ti place.E chiar foarte bun.
Nela, cu drag as face pentru tine o portie cat mai mare.
Va pup si eu cu drag si va doresc weekend placut.
e foarte foarte bun! imi place foarte mult pateul de casa :D
RăspundețiȘtergereNu refuz o feliuta de paine cu pate,sa stii.Pup!
RăspundețiȘtergereMinunata reteta...trebuie sa fie o bunatate!
RăspundețiȘtergerepupici!
ce bine arata! Mi-am tot zis ca vreau sa fac si eu pate din ficat, dar n-am apucat pana acum. Imi place tare mult reteta asta, pentru ca a iesit asa mai deschis la culoare. Imi place mult!
RăspundețiȘtergereDe rata nu am facut, decat de pui.Dar nu are cum sa fie deosebit!!!!Am servit si eu o feliuta(dar nu prajita.....!!!!!) si super:))Pupici:x
RăspundețiȘtergerewoow, arata super....
RăspundețiȘtergereanasia
Andreea, multumesc, si eu voi face mai des.
RăspundețiȘtergereDia cu multa, multa placere te servesc.
Violette multumesc, ma bucur tare mult ca-ti place.
Kadia,multumesc mult. Ficatul de rata e mai deschis la culoare decat cel de pui, de asta iese asa.
Maria, cu mult, drag te rog sa servesti.
Anasia, ma bucur tare mult ca-ti place.
Va pup cu drag si va doresc seara faina.
am facut si eu! Ceva similar pentru ca am avut doar ficat de pui si n-am pus smantana si nici coniac, ci vin alb. Dar oricum, m-ai inspirat si a iesit extrem de bun! S-a mancat aproape imediat :)))))
RăspundețiȘtergereKadia, ma bucur tare mult.Sa va fie de bine.
RăspundețiȘtergereAm retinut ideea cu vinul alb.Si eu am sa-l fac destul de des cu pui ca mi-a mai la indemana :), iar Miculinul e foarte mare amator de ficat.
Te pup si-ti doresc o seara excelenta.
n-am inteles de ca l-ai lasat rosu in interior si nu l-ai lasat sa se inabuse bine de tot, sa fie facut nu crud.
RăspundețiȘtergereDaniela, asa scria in reteta iar eu am repsectat ce scrie.Ne-a placut foarte, foarte tare, asa ca data viitoare il fac la fel. Sunt sigura insa ca iese bun si daca lasi ficatul putin mai mult pe foc.
RăspundețiȘtergereSa ai weekend placut.