marți, 6 decembrie 2011

Fursecuri cu cafea



Cica nu m-am apaucat de fursecuit, dar ma mancau palmele sa mai incerc o reteta. De data asta cu cafea. Asa de fragede si gustoase au iesit.
Reteta din " secretele bucatariei ".

- 150 g unt moale

- 70 g zahar

- putina sare

- 1 galbenus

- doua pliculete cafea ness

- 1 lingura cacao

- 140 g faina

- 100 g ciocolata amaruie

- 100 ml frisca

- 2 linguri coniac, eu am pus rom

- boabe de cafea din ciocolata

Se freaca untul moale cu zahar si sare, se adauga apoi galbenusul iar ultimele faina cu cacaoa si un pliculet de cafea ness. Se formeaza o bila din aluat, se inveleste in folie transparenta si se baga pentru 1 ora la frigider. Se scoate apoi din frigider, se intinde foaie de cca 1 cm grosime si se decupeaza cercuri. Se baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 min.
Frisca se pune pe foc si se incalzeste fara sa se lasa sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, romul, celalalt pliculet de mess, si se amesteca pana se topeste. Se baga la frigider pana se intareste crema, apoi se bate cu mixerul. Cu aceasta crema se lipesc cate doua fursecuri, se glazureaza si se lipeste pe fiecare cate o boaba de cafea de ciocolata. Eu n-am facut alta glazura ci am pastrat din crema, am retopit-o si asa am glazurat fursecurile.


foaia intinsa



nu prea am poze multe



sectiune foarte frageda

19 comentarii:

  1. Foarte bine arata biscuitii si se vede ca sunt fragezi :)

    Te astept pe blogul meu la concurs :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase si foarte bune! Cu siguranta am sa le incerc. Mai ales ca am comanda de la imparatie,doar de fursecvuri si biscuiti. Mi s-a spus categori "NU TORTURI si nu prajituri cu crema."

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta reteta si tare frumoase sunt boabele de cafea din ciocolata.Nu am mai vazut in comert,sunt stafide invelite cu ciocolata sau chiar numai ciocolata?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoase sunt!! As manca toata portia din fotografie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandrina multumesc, esti tare draguta.
    Andreea multumesc pentru apreciere si invitatie.
    Criss, ma bucur mult ca vrei sa le incerci.
    Felis, multumesc, ma bucur ca vrei sa le incerci.
    Mitinita multumesc, sunt boabe de ciocolata cumparate din Germania.Aici nu am vazut.
    Alexandrina cu mult drag pentru tine o portia intreaga.
    Va pup cu drag si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca sunt ciocolatoase,atunci spun prezent.Daca sunt cuminte imi dai si mie?Te pupacesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dia cu cea mai mare placere pentru tine.Te pup si eu cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici nu trebuie sa ai poze mai multe ca ne-ai facut deja pofta.....Arata superrr!!!!
    Te pup!Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  9. HMM pe placul meu!! Arata super bine!! O seara placuta! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alynusa, esti o scumpa, multumesc.
    Adela ma bucur mult ca-ti plac.
    Va pup si va doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  11. O intrebare. M-am apucat azi sa fac aceste fursecuri dar aluatul mi se pare foarte moale si cremos. Oare nu e prea putina faina? Nu stiu cum am sa reusesc sa intind aluatul asta atat de moale si de cremos. Sa mai adaug faina sa e suficient daca intind pe masa infainata? Sper sa-mi iasa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu zic sa-l tii putin mai mult la frigider, si doar daca si asa ti se pare prea moale, doar atunci mai adauga putina faina, dar nu multa. Cu cat mai putina faina adaugi cu atat mai fragede vor fi.Se lucreaza mai greu e adevarat, dar sunt mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc pentru raspuns. Pana la urma am renuntat sa-l mai intind ca mi se lipea de planseta asa ca am facut niste bilute cu mana si apoi le-am aplatizat. Acum sunt in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ideea cu bilutele. Eu nu m-as fi gandit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ah, ador fursecurile cu cafea. imi place tare mult cum ti-au iesit!

    RăspundețiȘtergere
  16. Corina multumesc mult, esti tare draguta.
    Sa ai o seara faina.

    RăspundețiȘtergere