duminică, 18 decembrie 2011

Vanillekipferl



Pentru prima data i-am facut de vreo 15 ani, dupa o reteta din prima carticica luata de mine, cu dulciuri de Carciun de la editura Aquila, tradusa ca vai de lume, dar cu care m-am descurcat. Am facut doua ture si i-am luat cu noi la Borsa intr-o cutie de pantofi, ca nu aveam din alea de tabla. Pritenii nostri nu au fost foarte interesati la inceput cand i-au vazut, dar dupa ce jucand carti, eu si Miculinul tot balotam cornulete cu vanilie, au gustat si tare repede s-au terminat. De atunci sunt cunoscuti si foarte apreciati in cercul nostru de prieteni.
De data asta am facut reteta din cartea " bunatati la cuptor ", si o sa mai incerc si alte retete cu siguranta.

- 275 g faina

- putina sare

- 200 g unt rece de buna calitate cu continut mare de grasime

- 100 g zahar

- 100 g migdale decojite macinate

- zahar pudra pentru presarat deasupra

Se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat bucati, impreuna cu zaharul si cu migdalele. Se framanta totul rapid intr-un aluat faramicios. Se formeaza un sul, se inveleste in folie transparenta si se baga pentru cel putin o ora la frigider. Se scoate, se taie felii, se formeaza cornulete care se pun pe hartia de copt in tava si se coc pana devin aurii. Caldute se dau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. In carte era ceva mult mai complicat, adica de tinut de pe o zi pe alta, dar eu am simplificat.

ingredientele pentru aluatu



batonul de aluat



aluatul felii, se sfarma putin dar se poate modela



nu-s cea mai indemanatica la format cornuletele



gata coapte





sectiune

13 comentarii:

  1. Sint cele mai bune cornulete! Si eu le prestez in fiecare an! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca pot sa-mi imaginez gustul! Sunt convinsa ca sunt foarte buni, mie imi plac foarte mult migdalele si cam toate retetele ce le contin :) Dulci sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buneeee!!!
    Mi-ai facut o pofta!!!
    Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e Paradis si noua ne plac enorm.
    Kadia, sunt delicioasa si foarte fragede.
    Multumesc Alynusa, esti o scumpa.
    Va pup si va doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti draguta Dia, multumim si pupici si tie.
    sa ai o dupa amiaza faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. hihi, am si eu una pe blog, de la Oma! le adooor! as rontai cu galetusa, nu asa, unu-doua :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Se simte aroma pana la Cluj! Mama ne facea cornulete asemanatoare cand eram mici si stiu ca se topeau chiar in ziua respectiva. Ti-au iesit minunat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Zazu bine ca spui, o trec pe lista, pana o gasesc pe cea perfecta, tot incerc.Si euuuuuuu le adoooorrr.
    Corina, pai nu-s decat 110 km.Daca treci prin Mures, te astept.Multumesc.
    Va pup si va doresc o seara minunata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine te-am gasit Micule!
    Ai un blog de toata frumusetea, iar fursecurile astea sunt super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti tu prea draguta, si-ti multumesc.
      Ma bucur ca ti-ai facut blog, oricum urmaream retetele tale, dar asa imi va fi mai simplu.
      Sa ai o zi faina.

      Ștergere
    2. Esti tu prea draguta, si-ti multumesc.
      Ma bucur ca ti-ai facut blog, oricum urmaream retetele tale, dar asa imi va fi mai simplu.
      Sa ai o zi faina.

      Ștergere
  10. Esti tu mult prea draguta, dar multumesc.
    Iar eu ma bucur mult ca ti-ai facut blog.Iti urmaream oricum retetele dar asa imi va fi mult mai usor.
    Sa ai o zi faina.

    RăspundețiȘtergere