vineri, 11 martie 2011

Prajitura cu branza si ciocolata



Ca-i cheese cake, prajitura cu branza sau kasekuchen, mie mi-e egal. Daca are branza e buna. Asa a fost si asta. Pentru mine face parte din categoria " to die for ", cu siguranta. Singura chestie e ca mie imi plac mai mult cele care vin in cuptor. Dar pentru ca in familie am amatori si din cealalta varianta, fac si din alea, cu gelatina.
Reteta din " blikk nok konyha ".

- 150 g biscuiti cu cacao

- 90 g unt topit

- 3 oua

- 120 g zahar, sau dupa gust

- 250 g mascarpone

- 250 g philadelphia natur

- 250 g branza de vaci

- putina sare

- coaja de lamaie daca va place

- zahar vanilat

- 100 g ciocolata

Biscuitii se maruntesc cu robotul sau cu sucitorul, sau se toaca. Se toarna peste ei untul topit si se omogenizeaza. Nu-i problema daca nu se lipesc foarte bine. Se pun intr-o tava cu baza detasabila si se preseaza cu dosul unei linguri. Se inveleste tava in folie transparenta si se baga la frigider. Intre timp se bat ouale cu zaharul, vanilia si sarea. Se adauga apoi branza mascarpone, branza de vaci si 125 g de branza philadelphia. Eu am pus si o lingura de amidon, dar nu e nevoie. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca apoi cu restul de 125 g branza philadelphia. Se scoate blatul de biscuiti din cuptor, se pune crema de branza, apoi ciocolata cu philadelphia, si se marmoreaza. Se baga la cuptor pana devine ferma.

biscuitii sfarmati cu untul topit, eu am avut vreo patru biscuiti fara cacao, care stateau pe aici, si i-am pus si pe aia



in tava, gata de pus la rece



ouale batute



cu branza



ciocolata topita si branza philadelphia



cate un klecks pus din loc in loc



se marmoreaza cu un bat pentru frigarui



si gata coapta



inca una



felia



si poza pentru Oana

21 de comentarii:

  1. E tot un tsunami in gura mea :(((
    M-ai omorat cu prima (ultima) poza ;p

    Duminica reusita!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata foarte bine si delicioasa .. am sa incerc si eu ...Duminica placuta sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce combinatie superba!si mie imi plac tot cind vin din cuptor,sunt ...supere!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. MMMM,ce bine arata,,,,imi tare mult prajiturile cu branza,,,,pupp!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Waw, arata super bine! Cred ca e un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  6. excelent arata...si cu siguranta e si foarte buna!

    o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  7. imi vine sa iau furculita aia si sa o bag repede in gura sa nu o ia altul,asa bine arata,o seara buna

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult, dragutele de voi.Ma bucur tare mult ca va place.
    Yaya, esti mortala.
    Va pup cu drag si va doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Premii care sper sa-ti faca placere te asteapta sa le ridici.Eu ti le ofer cu mare drag.Le gasesti la mine , pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  10. Superb arata!.. Un premiu la mine pe blog te asteapta!

    RăspundețiȘtergere
  11. O primavara senina si calda! Un premiu dragut, de primavara te asteapta la mine !

    RăspundețiȘtergere
  12. Bine te-am gasit! Am cateva premii frumoase la mine pe blog, daca iti plac te invit sa le ridici. Ti le ofer cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. Fetelor multumesc mult ca v-ati gandit si la mine.Foarte frumoase premiile.
    Sa aveti o seara minunata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vai cum poa' sa arate! Mie imi plac si din cuptor si cu gelatina.. cu branza sa fie!
    Te pupam in grup :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Hmmmm, ce bunatate yumi, yumi, si cat de bine arata...trebue s-o incerc si eu.
    Ps:la mine pe blog te asteapta cateva premii.
    Pupici si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  16. cred ca a avut un gust sa te lingi pe degete nu alta,se simte din poze:-)))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Vale, Lia, Doinitza multumesc, sunteti dragute.E foarte buna, chiar.
    Va pup si va doresc o zi faina in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mimi esti o dulce, multumesc.

    RăspundețiȘtergere