joi, 6 ianuarie 2011

Crackers cu mac si doua feluri de branza



V-am spus ca la noi drakurile astea sarate au cea mai mare trecere. Crackersii astia trebuiau sa ajunga la Timisoara. Dar ei sunt de vina, ne-au tot ispitit, pana n-a mai ramas decat o manuta din ei, pentru poza. Bina ca si cantitaea e mica din care i-am pregatit, trebuia sa fac dubla cantitate, dar data viitoare.
Reteta de pe un site german, kockmix.de.

- 130 g faina

- 40 g faina de malai

- 2 linguri mari de seminte de mac nemacinat

- putin praf de copt, eu nu am pus

- 60 g unt rece, sarat sau separat sare

- 100 g Gouda rasa

- 100 g Gruyere rasa

- 1 dl vin sec alb, de la gheata

pt.uns deaspura

- un ou

- o lingura de vin

Se amesteca faina cu faina de malai si praful de copt.Se adauga untul rece fulgi si se amesteca. Se adauga cele doua feluri de branza vinul si totul se omogenizeaza repede. Se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pt. cel putin 30 min. Se intinde apoi foaie de 5 mm, se decupeaza, se ung cu ou amestecat cu vin si se coc.

eu am cam amestecat totul odata



bila de bagat la frigider



gata de copt



crackersii

5 comentarii:

  1. BUNE,BUNEEEEE,,,,MUSAI TRABA SA LE FAC SI EU!!!PUPICI!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata fain ce m-as infinge in ei .O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi plac introducerile tale.
    Pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buni ...si la noi in casa asa ceva are trecere mare ;-))
    Iti "fur" reteta...mersi !
    o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult fetelor.Sunteti tare dragute.
    Va pup si va doresc o zi cat mai frumoasa in continuare.

    RăspundețiȘtergere