duminică, 16 ianuarie 2011

Prajitura cu mere si sos caramel



O prajiturica simplu de facut, destul de buna, si potrivita pentru o dupa amiaza de duminica. Reteta de pe un blog american, dar modificata intrucat pt. mine cantitatile de zahar din retetele americane sunt aberante. Chiar nu pot sa-mi dau seama cum pot manca prajituri atat de dulci. Sau poate zaharul nu are asa putere, habar n-am nu-mi prea pot imagina.

- 100 g zahar brun

- 90 g zahar tos

- 190 ml ulei

- 2 oua

- 250 g faina

- 1/2 lingurita bicarbonat

- 1/2 lingurita sare

- 2 lingurite scortisoara macinata, eu nu am pus

- 1/2 lingurita nucsoara macinata, nu am pus

- 3 mere mari

- 100 nuca taiata

- 2 lingurite extract de vanilie, eu am pus zahar vanilat o lingura

pt. sosul caramel

- 60-70 g unt

- 90 g zahar

- putina sare

- 100 ml frisca

Se bate uleiul cu cele doua feluri de zahar, sare si vanilie. Se adauga pe rand cele doua oua, si se bate bine dupa fiecare adaugare. Se omogenizeaza faina, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si se adauga la amestecul cu oua. Se adauga apoi merele taiate bucati, nucile, si vanilia daca folositi extract. Se pune aluatul in tava unsa si tapetata si se coace pana devine aurie. Se prapara sosul prin caramelizarea zaharului, stins cu untul, iar apoi cu frisca. Se adauga putina sare si se toarna sosul peste prajitura.
Cantitatile la zahar sunt cele folosite de mine.

uleiul cu zaharul



adaugat primul ou



al doilea ou



amestecul de faina



merele



si prajitura cu sos de caramel



de aproape

11 comentarii:

  1. Super reteta pentru criza de timp,si arata foarte bine si cred ca si delicioasa.Pup!!Duminica placuta!!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. micule faci niste prajiturele yummy, yummy :D

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ce prajitura delicioasa! Portia mea unde-i? :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Interesanta reteta...prajiturica arata tare bine...imi plac foarte mult prajiturile cu mere, asa ca o sa iti "fur" si eu reteta:)

    RăspundeţiȘtergere
  5. El biscocho te quedó fino,esponjoso muy tentador no podría resistir ta tentación de servírmelo,una maravilla y el bicarbonato le dá frescura eso me encanta,me quedo en tu blog para seguir viendo tus lindas recetas,abrazos sinceros.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Sos caramel,mere..........ce bunaciune.
    O seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Fetelor, multumesc mult, sunteti tare dragute.
    Si voi faceti doar minunatii si ma uimiti de fiecare data.
    Va pup cu drag.
    Rosita, gracias.

    RăspundeţiȘtergere
  8. din cate am inteles eu, americanii chiar fac prajiturile foarte dulci. eu, obisnuita acum cu gustul din Austria, chiar si cantitatile de zahar de la noi mi e par mari :)). cred ca e dupa obiceiul locului. prajiturica asta pare tare suculenta, moale si zemoasa. oricum, mie merele in prajituri mi se par deosebit de bune!

    RăspundeţiȘtergere
  9. foarte faina,combinatia e de nota 10,te pup Micule si iti doresc o saptamana excelenta!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Micule ,eu deja sunt bolnava atatea prajituri la tine ....e un deliciu.O saptamana faina!

    RăspundeţiȘtergere