miercuri, 19 ianuarie 2011
Cinnamon rolls
Am tot vazut peste tot melcii astia cu scortisoara, dar am amanat sa-i incerc. Pana cand int-unul din concediile noastre am gustat facute de lantul ala american ' cina bon ' sau cum il cheama. De acolo in colo m-am indragostit de ele. Na, dar de fapt ce e cu aluat, ingrasa, si sa nu-mi placa mie. Cam nimic. Toate-mi plac din pacate.
Reteta de pe un blog american, foarte faina, ies rulourile minunate, dar cu mult mai putin zahar. Eu am o problema in privinta asta.
- 500 ml lapte
- 100 ml ulei
- 140 g zahar
- 1 pachetel drojdie uscata
- 450-500 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 100 g unt moale sau topit
- scortisoara praf
pt. glazurat
- 200 g zahar praf
- 2 linguri sirop de artar
- 100 ml lapte
- 50 g unt topit
Se amesteca laptele cu uleiul si cu zaharul si se pune pe foc pana incepe sa fiarba. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cam 45 min, sau pana e caldut. Se adauga drojdia ( in niciun caz sa nu mai fie fierbinte laptele ) si se lasa putin sa se inmoaie. Se adauga apoi 380 g faina. Se amesteca, se acopera si se lasa o ora la loc caldut. Apoi se adauga si restul de faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se amesteca. Apoi sunt doua variante: fie se fac rulourile, fie se pune aluatul in punga la frigider si se lasa pana a doua zi. Eu am ales a doua varianta. Sa le fac cap coada, dupa ce vin de la servici e mult, asa ca mi se pare super sa impart in doua zile. Deci a doua zi se scoate aluatul din frigider s se intide foaie. Se unge foaia cu unt topit , se presara zahar si scortisoara si se ruleaza. Se taie apoi felii si se aranjeaza in tava unsa si tapetata. Se mai lasa la loc cald, la crescut apoi se coc pana devin aurii. Pentru glazurat se amesteca ingredientele ssi se toarna peste rulourile caldute. La tanti pe blog glazura era mai groasa din cauza ca eu am pus mult mai putin zahar.
laptele cu uleiul si zaharul, si apoi pusa drojdia
puse si cele 350 g faina
aluatul lasat o ora la odihnit
restul de faina, praf de copt, bicarbonat si sare
aluatul a doua zi, scos din frigider; el este destul de moale dar nu adaugati multa faina pentru ca prin bagarea lui la frigider se cam rezolva problema, nu se mai lipeste, dar ies rulourile mai pufoase
cu unt, zahar si scortisoara, eu nu am mai topit untul, dar e mai bine daca il topiti
lasate inca o ora la crescut
gata de copt
gata coapte
cu glazura
sectiune
si poza pentru Oana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata super,si eu tot vreau sa le fac,,,,,o sa le vina randul.Te pup si o seara frumoasa!!
RăspundețiȘtergereMmmm...ce bunatate...mi s-a facut pofta doar admirand pozele:D
RăspundețiȘtergereo seara placuta!
pare buna tare prajitura asta mai ales ca are si scortisoara,daca mai adaug si un pic de nuca? ne ingrasa si mai tare,dar e buna foc,o seara buna
RăspundețiȘtergereMmmm,ce bine arata!!!...parca le simt mirosul!!!xxx
RăspundețiȘtergereWow..super aspectose si cu siguranta gustoase!
RăspundețiȘtergereYummy, bune trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereFelicitari!
O seara frumoasa!
Ce bunatate de umflatele cu scortisoara. Uite ca si mie imi plac aluaturile...ce e bun ingrasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru poza, credeam ca ma ierti tura asta!!!
RăspundețiȘtergerearata intr-un mare fel, imi imaginez mirosul lor...wow :D
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult.Sunteti cele mai dragute prietne.
RăspundețiȘtergereVa pup pe toate si va doresc o seara faina.
mama ,ce pufosenii aratoase aici!:)
RăspundețiȘtergereYamiiii, arata innebunitor de bine ! Si eu tot zic de mult ca ii fac
RăspundețiȘtergereMicule, ce pufoase si bune trebuie sa fie! parca le simt mirosul de aici :))
RăspundețiȘtergereArata bestial cum de altfel arata toate .O zi faina!
RăspundețiȘtergereioi ce rumene si faine au iesit,mi-ai facut pofta,parca le simt gustul,te pup
RăspundețiȘtergereajutor!unde gasesc sirop de artar? m-am uitat pe careiului,la real,dar n-am dat de el :(
RăspundețiȘtergereDelicios arata... si pufos... yammmyyy
RăspundețiȘtergerepfff, ce bine arata.Eu am intrat la dieta asa ca zic pas :(
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, sunteti tare dulcele.
RăspundețiȘtergereadriana, sirop de artar gasesti la magazinele naturiste, dar daca nu te descurci, lasa-mi adresa ta de email si rezolvam altfel.
Duminica placuta sa aveti in continuare.
SUPER IESE ALUATUL,MAI ALES FARA OUA.ACUMA ICEC RETETA ,ASTEPT SA CREASCA ALUATUL:d SI VA TIN LA CURENT CUM AU IESIT,,,DA SPER SA FIE SUPER
RăspundețiȘtergereAdriana, te rog sa ma tutuiesti, eu sunt Yvonne.
RăspundețiȘtergereTin pumnii sa iasa rulourile, bune de tot.