luni, 3 ianuarie 2011
Bastonase cu ceapa
Doresc tuturor ca 2011 sa fie anul care sa va aduca numai impliniri, fericire, noroc, si tot ce va lipseste.La multi ani.
Bastonasele astea cu ceapa le-am facut pe post de saratele. Nu exista la noi sarbatoare fara cozonac cu mac si ceva sarat. Astea si trec primele.
Stiu ca suna ciudat, cu ceapa, dar pana nu le gustati, nu va puteti inchipui ce bune sunt. Herr Micul le bobina la foc continuu. Si mie- mi-au placut mult de tot, si le voi mai face cu siguranta.
Reteta din " nok lapja konyha ".
- 365 g faina
- 1 lingurita sare
- 3/4 pachetel de drojdie uscata
- 75 g unt moale
- 100 g cascaval ras Gouda
- 50 ml iaurt
- ierburi pt. condimentat
- 150 ml lapte caldut
pt. pus deasupra
- 100 ml iaurt gros, amestecat cu ce condimente doriti, eu am pus iaurt de bivolita
- 100 g ceapa calita, data viitoare pun mai multa
- 10 g unt
- un galbenus
- putin lapte
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus. Eu l-am facut la masina. Ceapa se taie finut si se caleste in unt si putina apa. Se lasa pana se inmoaie, apoi se scurge. Aluatul crescut se intinde foaie, se unge cu iaurtul amestecat cu condimente si se pune ceapa calita. Se taie bastonase care se rasucesc, se pun pe hartie de copt si se ung cu galbenus batut cu putin lapte. Eu am facut si mai subtirele si mai grosute. Cele subtirele seamana cu grisinele, iar cele mai grosute sunt mai pufoase. Daca le vreti pufoase, dupa ce le rasuciti, mai lasati-le in tava acoperite, la caldura, sa creasca, apoi le bagati la cuptor.
aluatul intins si pus iaurtul si ceapa
rasucite si puse in tava; partea asta cu rasucitul cand te faci pe maini tot de-un iaurt si ceapa, nu e hobbyul meu dar.....
si gata coapte
de la mine, am mai ras si niste cascaval pe ele
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Super ti-au iesit!!! Cu siguranta sunt bune cu ceapa...ceapa e dulceaga si da gust bun.
RăspundețiȘtergereAn nou fericit si tot ce iti doresti sa se implineasca. La multi ani!!!
Mmm, trebuie sa fie tare bune!
RăspundețiȘtergereNu ne ierti nici in 2011!
le-am vazut si eu,,,,,si cred ca le fac de sf.ion,,,,,sigur sunt delicioase.pupici!!!
RăspundețiȘtergereMie sigur mi-ar place! Trebuie sa le incerc si eu, mai ales ca toata ziua rontai cate ceva :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine :)))))). Imi face pofta. Un an superb iti doresc!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc si pentru urari, si pentru aprecieri.Sunteti tare, tare dragute.
RăspundețiȘtergereVa pup cu mare drag.
la multi ani! ai inceput anul delicios!
RăspundețiȘtergerehmmm,exact ca herr micul as fi facut si eu ,numai ca in lipsa doar salivez!:)
RăspundețiȘtergereZazuza la multi ani si tie.
RăspundețiȘtergerealisuc, is bune, bune.Pup Iepu.
Micule o minune de reteta ,am sa o fac si eu sigur sunt covinsa ca sunt gustoase .Te pup
RăspundețiȘtergereNela, ma bucur mult ca-ti place si vrei s-o incerci.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu cu mare drag si-ti doresc o seara faina.
Sper ca dai si-o bere la bastonasele astea delicioase, ca sa nu rontaim in gol...;-)pup
RăspundețiȘtergereMinunate.Mie imi place mult gustul cepei si sunt convinsa ca sunt foarte bune.O sa le incerc si eu
RăspundețiȘtergereCu ochii la reteta uitam sa iti urez :))
RăspundețiȘtergereLa multi ani si un an minunat!
delicioase, au fost rase :) prima tava nu a supravietuit mai mult de jumatatea de ora. cu iaurt acru si ele calde ,mananci fara pauza.
RăspundețiȘtergereVictoria iti multumesc mult, si ma bucur tare mult sa te vad.La multi ani si tie alaturi de minunatiile tale de pitici.
RăspundețiȘtergereBoscodinuto, ma bucur enorm sa aflu ca nu numai noi nu ne putem abtine de la anumite feluri de mancare.
Te pup ( in special pe Yona ) si-ti doresc un An Nou plin de realizari si bucurii.