luni, 3 ianuarie 2011

Bastonase cu ceapa



Doresc tuturor ca 2011 sa fie anul care sa va aduca numai impliniri, fericire, noroc, si tot ce va lipseste.La multi ani.
Bastonasele astea cu ceapa le-am facut pe post de saratele. Nu exista la noi sarbatoare fara cozonac cu mac si ceva sarat. Astea si trec primele.
Stiu ca suna ciudat, cu ceapa, dar pana nu le gustati, nu va puteti inchipui ce bune sunt. Herr Micul le bobina la foc continuu. Si mie- mi-au placut mult de tot, si le voi mai face cu siguranta.
Reteta din " nok lapja konyha ".

- 365 g faina

- 1 lingurita sare

- 3/4 pachetel de drojdie uscata

- 75 g unt moale

- 100 g cascaval ras Gouda

- 50 ml iaurt

- ierburi pt. condimentat

- 150 ml lapte caldut

pt. pus deasupra

- 100 ml iaurt gros, amestecat cu ce condimente doriti, eu am pus iaurt de bivolita

- 100 g ceapa calita, data viitoare pun mai multa

- 10 g unt

- un galbenus

- putin lapte

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus. Eu l-am facut la masina. Ceapa se taie finut si se caleste in unt si putina apa. Se lasa pana se inmoaie, apoi se scurge. Aluatul crescut se intinde foaie, se unge cu iaurtul amestecat cu condimente si se pune ceapa calita. Se taie bastonase care se rasucesc, se pun pe hartie de copt si se ung cu galbenus batut cu putin lapte. Eu am facut si mai subtirele si mai grosute. Cele subtirele seamana cu grisinele, iar cele mai grosute sunt mai pufoase. Daca le vreti pufoase, dupa ce le rasuciti, mai lasati-le in tava acoperite, la caldura, sa creasca, apoi le bagati la cuptor.

aluatul intins si pus iaurtul si ceapa



rasucite si puse in tava; partea asta cu rasucitul cand te faci pe maini tot de-un iaurt si ceapa, nu e hobbyul meu dar.....



si gata coapte



de la mine, am mai ras si niste cascaval pe ele

16 comentarii:

  1. Super ti-au iesit!!! Cu siguranta sunt bune cu ceapa...ceapa e dulceaga si da gust bun.
    An nou fericit si tot ce iti doresti sa se implineasca. La multi ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, trebuie sa fie tare bune!
    Nu ne ierti nici in 2011!

    RăspundețiȘtergere
  3. le-am vazut si eu,,,,,si cred ca le fac de sf.ion,,,,,sigur sunt delicioase.pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie sigur mi-ar place! Trebuie sa le incerc si eu, mai ales ca toata ziua rontai cate ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine :)))))). Imi face pofta. Un an superb iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc si pentru urari, si pentru aprecieri.Sunteti tare, tare dragute.
    Va pup cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  7. la multi ani! ai inceput anul delicios!

    RăspundețiȘtergere
  8. hmmm,exact ca herr micul as fi facut si eu ,numai ca in lipsa doar salivez!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Zazuza la multi ani si tie.
    alisuc, is bune, bune.Pup Iepu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Micule o minune de reteta ,am sa o fac si eu sigur sunt covinsa ca sunt gustoase .Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Nela, ma bucur mult ca-ti place si vrei s-o incerci.
    Te pup si eu cu mare drag si-ti doresc o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sper ca dai si-o bere la bastonasele astea delicioase, ca sa nu rontaim in gol...;-)pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Minunate.Mie imi place mult gustul cepei si sunt convinsa ca sunt foarte bune.O sa le incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu ochii la reteta uitam sa iti urez :))
    La multi ani si un an minunat!

    RăspundețiȘtergere
  15. delicioase, au fost rase :) prima tava nu a supravietuit mai mult de jumatatea de ora. cu iaurt acru si ele calde ,mananci fara pauza.

    RăspundețiȘtergere
  16. Victoria iti multumesc mult, si ma bucur tare mult sa te vad.La multi ani si tie alaturi de minunatiile tale de pitici.
    Boscodinuto, ma bucur enorm sa aflu ca nu numai noi nu ne putem abtine de la anumite feluri de mancare.
    Te pup ( in special pe Yona ) si-ti doresc un An Nou plin de realizari si bucurii.

    RăspundețiȘtergere