joi, 30 septembrie 2010

Banane in aluat, cu sos de pireu de castane



Sunt multi patiseri renumiti care-mi plac, dar de departe printre preferaetele mele, este Anna Olson. Urmaream " ceva dulce ", pe Euforia, cu tare mare placere. Si reteta asta tot acolo am vazut-o, si am stiut ca o sa ne placa tare mult. Si ca veni vorba despre castane, de abia astept sa mergem saptamana viitoare la SM, sa-mi cumpar castane coapte. La Iasi nu erau, si nu sunt nici la Tragu Mures. In SM se vand la colt de strada, si de abia asteptam toamna sa mancam castane. Cand ieseam de la scoala, primul drum era la castane. Pana sa ajung in Iasi, nu-mi inchpuiam ca exista cineva, caruia sa nu-i placa castanele coapte. Pireul mai da, dar castanele coapte chiar nu-mi inchipuiam ca pot sa nu placa cuiva. Dar o colega din Iasi, careia i-am dat sa guste, mi-a spus ca au gust de cartofi. Mi-am dat seama ca asa este cu multe chestii, unora plac, altora nu, e chestie de gusturi. Nu inseamna ca daca imi plac mie, trebuie sa placa tuturor.

- 2-3 banane

- 125 ml apa de la gheata

- putina sare

- putin praf de copt

- faina cat sa rezulte un aluat ca de clatite

- 2 linguri de rom

- un borcan piure de castane

- doua trei linguri de frisca, sau smantana

Din apa, sare, praf de copt si faina se face un aluat ca de clatite. Se lasa putin la odihnit, iar intre timp se taie bananele felii si se stropesc cu putin rom. Se scurg apoi feliile de banane, se dau prin aluat si se prajesc in ulei incins. Se servesc apoi cu piureul de castane diluat cu frisca batuta si cu romul de pe banane.


feliile de banane, la scurs



date prin faina



prin aluat



pireul de banane cu frisca si rom, eu am avut pireu la borcan, care e destul de moale, cel la pachet e mai tare si trebuie omogenizat bine de tot



gata prajite



de aproape



si sectiune

12 comentarii:

  1. Sincer, nici eu n-am gustat castane pana acum, nici nu simt o curiozitate, dar daca mi se ofera ocazia, sigur incerc.:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura cu multa placere ti-as oferi, sa le gusti.
    N-ai incercat nici pireul de castane ?
    Weekend placut iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamaaaa, ce faine-s! Eu vreau toata farfuria, ca sunt fan si banane si piureu de castane ;-))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am mancat da asi da o fuga pana la tine sa ma servesti....hahaha.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Liana, pentru tine, cu mare placere toata farfuria.
    Maria, te astept cu drag la un desert cu pireu de castane si castane coapte.
    Va pup si va doresc o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. E uite sunt prezenta!
    Ador,ador totul ce este cu castane!sigur voi incerca reteta,e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mariana multumesc mult.Ma bucur ca-ti plac si tie castanele.
    Te pup si-ti doresc o duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmmm... ce rasfat... o adevarata delicatesa...

    RăspundețiȘtergere
  9. si mie imi plac mult de tot castanele. iar reteta asta se anunta deosebit de delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Felis multumesc mult.Pupic lui Mihai.
    Zazuza ma bucur mult, si ca-ti plac castanele si ca iti surade reteta.
    Va pup si va doresc o saptamana cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu sunt o ieseanca mincatoare de castane coapte,chiar ma bucur cind gasesc la supermarket si le pot coace acasa!deci si desertul asta sigur l-as savura pina la ultima imbucatura!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eiiii, ma bucur ca-ti plac.Trebuie sa vii la SM sa le mancam impreuna, tare ne plac si noua.
    Seara faina si pupic lui Iepu.

    RăspundețiȘtergere