miercuri, 8 septembrie 2010

Piept de pui in crusta de broccoli



V-am spus ca nu ma omor dupa pieptul de pui. Cu toate astea am vreo doua variante care mi se par ok. Prima v-am prezentat-o deja, e cea in bait cu mustar, a doua v-o prezint astazi si e in bait de mustar cu bere. De fapt azi combin doua retete. Pieptul de pui in crusta de bere, presupune tinerea carnii de pasare peste noapte intr-un bait din :

- 3-5 linguri ulei de masline

- 2 linguri bere, eu pun mai multa

- 1 lingura mustar

- 1/2 lingurita boabe de mustar

- 3 fire patrunjel tocate

- 1/2 lingurita sare cu verdeturi

- 1/2 lingurita piper

- 1 priza praf de boia de ardei iute

- o priza praf de curry

Reteta asta am descoperit-o in " Secretele bucatariei " si tare mult ne place. Pipetul de pui gata taiat il tin in amestecul asta si-l fac apoi de cele mai multe ori la gratar. De data asta l-am panirat in crusta de broccoli, idee luata din " Nok lapja konyha ".

Pentru panirat avem nevoie de:

- un ou amestecat cu putin lapte si condimentat

- faina

- pesmet

- 500 g broccolo fiert si sfarmat

Broccoli se amesteca cu oul, laptele, condimentele si putina faina, iar feliile de carne se dau prin faina, ou cu lapte si pesmet cu broccoli. Se prajesc in ulei apoi se scurg.

pieptul de pui pregatit



in bait



oul cu lapte si condimente



cu broccoli si faina



carnea data apoi prin faina, ou cu broccoli



pesmet



si gata de mancat, noi am servit cu cartofi natur.

7 comentarii:

  1. N-am incercat niciodata pui macerat in bere, nu mi s-a parut o combinatie prea buna, dar recunosc ca eu nu ma omor dupa bere. Acum insa m-ai facut foarte curioasa pentru ca imi place cum ti-a iesit tie. Trebuie sa astept sa-mi vina barbatul acasa ca sa pot "pasa" puiul cuiva la testat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ce interesant,nu am incercat sa fac pana acum astfel de retete,m-am limitat doar la clasicul piept de pui pane(care imi place nespus de mult :d)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, sunteti dragute ca de obicei.
    Kadia, cred ca pot sa numar pe degetele de la o mana cate beri am baut in viata mea, pentru ca nu-mi place.Dar la mancare nu se simte gustul de bere absolut deloc.
    Craita iti multumesc, si ma bucur ca te tenteaza reteta.
    Va pup si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc! Sotul meu o sa testeze o noua reteta duminica asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu multa placere Kadia.Sa-mi spui daca i-a placut.
    Sa aveti weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  6. asa ceva n-am mai auzit in bere si cu broccoli,no ca trebuie incercat ca suna tare interesant si pe deasupra arata excelent,un weekend placut

    RăspundețiȘtergere
  7. Doinitza iti multumesc, esti o draguta.Sa-mi spui daca ti-a placut.
    Sambata frumoasa iti doresc si eu.

    RăspundețiȘtergere