duminică, 12 septembrie 2010

Desert cu pere, la cana



Am mancat pentru prima data acest desert, acum doi ani, in Austria. Omului i-a placut mult de tot, asa ca atunci cand am gasit reteta in revista " Lecker ", m-am si grabit s-o fac. In revista se numeste " strudel .....", dar dupa mine strudelul are un alt aluat decat cel de foietaj, asa ca eu i-am spus desert.

- aluat foietaj

- 4 pere, eu am pus si un mar

- zeama de la o lamaie

- 200 ml suc de mere

- 2 linguri cu varf zahar, sau dupa gust

- 1 plic zahar vanilat

- 1/2 lingurita scortisoara

- 1 lingura cu varf praf de budinca de vanilie, se poate pune si amidon

- 1 galbenus

- inghetata de vanilie

Perele si merele, se curata si se taie bucatele. Se amesteca cu zaharul, vanilia, scortisoara, sucul de lamaie si cel de mere. Se lasa la foc mic 6-8 min. Praful de budinca se dizolva in putina apa si se adauga perele luate de pe foc. Se pun din nou pe foc pentru 2-3 minute. Amestecul de pere se repartizeaza in 4 cani rezistente la foc. Se unge marginea canilor cu putin galbenus si se acopera cu cate un disc de aluat, decupat putin mai mare decat deschiderea canilor. In mijlocul aluatului se taie cate un " slit " se unge aluatul cu galbenus si se baga la cuptor pana se auresc. Se servesc cu inghetata de vanilie.

perele puse la inmuiat



adaugat praful de budinca dizolvat in apa



perele repartizate in cani, sa nu umpleti asa de tare canile, mi-am dat seama dupa ce am facut poza, si am mai luat din umplutura



poza e urata, dar se vede marginea canii unsa cu galbenus



pus aluatul si decupat " slitul "



gata de mancat



de aproape



si inca o poza

11 comentarii:

  1. Ce reteta interesanta Micule ...si cum arata !!!Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Nela multumesc mult.Te pup cu mult drag si te astept la un desert.Duminica faina in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow,ce sa spun...as lua si eu cu lingurita un pic de tot!!!
    Felicitari,arata superb!xxx

    RăspundețiȘtergere
  4. Carmen cu multa placere te-as servi cu o portie intreaga, nu numai cu o lingurita.Multumesc pentru apreciere.
    Seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce dragut arata,mi-ai facut pofta rau de tot si in plus,e o reteta ieftina si foarte usor de preparat

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte ingenios,asta e una din retetele care te scot din monotonie!si cu putina inghetata e perfect!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult Craita.Asa e, ai dreptate.
    Alisuc, te pup cu rdag.
    sa aveti o saptamana cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca tot ce faci tu,Micule ,arata minunat!Si cred ca si la fel de bun!
    Sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Janet, toate faceti numai minunatii, dar iti multumesc, esti draguta.
    O saptamana faina sa ai si tu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesant. Cred ca este si foarte buna, iar daca are si putina inghetata, sigur e pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ghiocel multumesc, mi-ar face mare placere sa te servesc.
    Sa ai o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere