vineri, 6 aprilie 2012

Aripioare de pui in aluat cu bere



Cand am facut aripioarele astea, am pus in tava langa ele si doua pulpe normal facute simplu, ca nu stiam cum vor iesi aripioarele si sa am ceva de rezerva. Nici unul din noi n-a vrut pulpa, am bobinat amandoi aripioare in aluat cu bere, asa de bune au fost.
Reteta din " secretele bucatariei ".


- 16 aripioare de pui, eu am facut mai putine

- 1 lingura pasta de hrean, eu am pus 1 lingura buna la 8 aripioare

- sare, piper, boia ( eu am pus condiment pentru pui gata cumaparat )

- 2 oua

- 4 linguri ulei

- 200 g faina

- 200 ml bere

astea sunt cantitatile din revista, eu am facut jumatate cantitate de aripioare si in mod normal ar fi trebuit sa injumatatesc si restul ingredientelor, dar eu am facut dupa ochi, hrean am pus mai mult, restul cum mi s-a parut mie astfel incat sa iasa ok aluatul

Se spala, se curata si se sterg aripioarele de pui se ung cu crema de hrean, se presara sare si piper, si se lasa la frigider cel putin 30 min, eu am sa le las data viitoare peste noapte.
Se amesteca 150 g faina ( eu mai putin ) cu 1/2 lingurita sare, se adauga ouale ( eu ma pus un ou ) si uleiul ( eu am pus doua linguri ) si se amesteca. Se pune apoi bere cat sa se obtina un aluat asemanator cu cel de clatite. Se lasa si aluatl la odihnit 30 min. Aripioarele se dau prin faina, apoi prin aluatul cu bere si se prajesc in ulei incins. Eu le-am pus pe hartie de copt, in tava si le-am bagat la cuptor. O data tot le-oi face si in ulei. Si le voi da si prin pesmet.


cam asta am combinat eu



aici am pus si uleiul



aripioarele date prin aluatul care are deja si bere



aici in tava inainte de cuptor, am pus si putin ulei si putin vin, dar merge foarte bine, si fara, eu am pus pentru ca langa erau pulpele " normale "



si gata de bobinat, cu pireu de cartofi si sfecla



de aproape

7 comentarii:

  1. Cred ca sunt o bunatate!!!!
    Arata superrr!!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce faine sunt! Vin si eu la masa, macar pulpa poate-o mai prind ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pofta ai trezit in mine:))!!!Super delicioase....data viitoare cand pregatesc aripioarele , am sa testez reteta!Sa ai parte de o duminica minunata:X!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Alynusa, Miculinului i-au placut foarte, foarte tare.
    Alexandrina, cu mult drag te astept, si mia fac o tura de aripi.
    Maria, ma bucur mult ca vrei sa le incerci, sunt sigura ca o sa-ti placa.
    Va pup si va doresc duminica faina in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine!Berea asta face minuni.... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa stii ca vreau si eu,super arata.Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Haplea :).
      Dia cu mult drag te servesc.
      Va pup si va doresc o saptamana excelenta.

      Ștergere