vineri, 18 februarie 2011

Bukte cu sunca si seminte de dovleac



Colegul meu de apartament a reclamat duminica trecuta ca nu am facut demult un aperitiv, ceva sarat si bun. Am rasfoit eu revistele sa vad ce s-ar potrivi, cu ce detineam prin frigider, si m-am oprit la reteta asta de bukte cu sunca si seminte de dovleac, din revista " nok lapja konyha ".
Aluatul nu mi-a reusit foarte bine, dar le voi mai face, si musai voi pune si ceva branza sau sunca in umplutura. Se pot face cu orice aluat preferat.

- o lingurita zahar

- drojdia aferenta 500 g faina

- 500 g faina

- o lingurita sare

- 2 oua+un galbenus

- 80 g unt moale

- 2 linguri seminte de dovleac

- unt si faina pt. caaptusit vasul

pt. umplutura

- o ceapa mijlocie

- 1 ou fiert tare

- un ardei rosu

- o legatura patrunjel, eu nu am avut

- 250 g sunca fiarta, sau alta sunca

- 1 lingura cu varf de hrean in otet

- 1 galbenus

- 1 lingura smantana

- sare

- piper

Pentru aluat se dizolva drojdia in 100 ml apa calduta si lingurita de zahar. Se toarna maiaua intr-un vas in care s-a cernut faina, se adauga ouale, apa calduta daca mai e nevoie, sarea, si untul. Se framanta, apoi se acopera si se lasa la crescut, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul. Se adauga apoi si semintele de dovleac taita mai maricel cu cutitul, si se intinde foaie. Se taie patrate care se umplu apoi cu sunca.
Pentru umplutura se pune ceapa la calit in putin ulei si apa. Ideea e de a se inmuia, nu praji. Se adauga ardeiul taiat cubulete ( eu am pus copt, de la borcan ), se lasa sa se inmoaie, se ia de pe foc, si se adauga oul tare, taiat, patrunjelul tocat, sunca macinata, hreanul, galbenusul, smantana si dupa gust, condimente.
Se umplu patratele de aluat, li se da forma de bila si se pun an vas. Se acopera se mai lasa la crescut o jumatate de ora, se ung cu galbenus si se baga la cuptor pana se auresc.

umplutura



aluatul scos din masina



intins si taiat patratele



inainte de cuptor



scoase din cuptor



si sectiune

5 comentarii:

  1. ce frumusele sunt si stau cuminti ,care fardate cu mac,care cu susan,delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  2. O!dar arata tare bine si cred ca au fost tare gustoase!
    Nici eu nu am facut de mult asa ceva!ar fi cazul sa fac!
    Week-end fain!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase si gustoase foc,,,,mm,,,,pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  4. si in Austria se face ceva similar, dar cu gem. trebuie sa fie minunate astea ale tale, la micul dejun! te pup, weekend fain sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, ma bucur ca va plac.
    Pupici si seara faina.

    RăspundețiȘtergere