Demult nu ma mai mira legumele in prajituri, dimpotriva ma bucur ca le-am descoperit.
Prajiturile cu morcovi, dovlecel, sfecla le fac destul de des, mi se pare mai soft, mai umede, decat cele clasice. Ce insa ma intriga sunt muffinsii sau prajiturile cu ciocolata si bacon. Mi-ar place sa le gust, dar inca nu le-a venit randul.
Reteta prajiturii care o postez azi, am luat-o din " Good Food ", si tare mult ne-a placut.
pt. blat
- 200 g unt moale
- 1 lamaie, coaja rasa si zeama de la o jumatate
- 160 g zahar brun, in reteta erau 200 g dar mie mi s-a parut foarte ok asa
- 3 oua
- 300 g dovlecel dat pe razatoarea mare
- putina sare
- o lingurita mac
- putina vanilie
- 100 g faina cu agent de crestere, eu am pus normala + praf de copt bio
- 100 g faina de grau integral
pt. insiropat
- 3 linguri de zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
- putina apa
pt. umplut
- putina nutella
- 250 g branza philadelphia
- 200 g frisca batuta
- zahar praf, dupa gust
- coaja si zeama de lamaie, dupa gust
Se bate untul cu zaharul, sarea si vanilia pana devin spuma. Se adauga pe rand ouale, unul cate unul, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie, dovleceii rasi , apoi macul. Se coc doua blaturi pana trec testul scobitorii. Pentru sirop se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu zeama de lamie si apa. Se lasa putin sa dea in clocot. Pentru umplut se bate branza cu frisca, zahar, coaja si zeama de lamaie.
Pentru montarea prajiturii se pune primul blat racit, se insiropeaza cu sirop rece, se unge cu putina nutella incalzita doar cat sa se poata unge mai subtire, se pune jumatate de crema, apoi blatul doi si se repeta operatiunea.
untul cu zaharul, sarea, vanilia, apoi adaugate ouale pe rand, iar apoi dovlecelul; eu am folosit zucchini
adaugate si cele doua tipuri de faina
crema de branza
primul blat, insiropat
pusa crema de ciocolata
pusa jumatate de crema de branza
si repetata operatiunea
de aproape
Daca folositi faina normala, puneti 130 g in loc de 100 g integrala, doarece cea integrala absoarbe mai mult lichid.Dimensiunea tavii in care am copt prajitura e de 32x23 cm.
deja salivez si la ora asta nu prea se cade ...dar prajitura ta merita,e maiestoasa!
RăspundețiȘtergereSuperb arata... nu mai pot de pofta... Daca mi-as putea convinge sotul sa incerce sa guste asemenea combinatii... as incerca si eu sa fac
RăspundețiȘtergereEu inca nu am facut nicio prajitura cu legume, dar ma tot bate gandul sa incerc. Cum e la gust, ca arata extraordinar? Merci, pupici
RăspundețiȘtergereYvonne, ce interesanta este! Cu morcovi fac destul de des, dar cu dovlecei nu am facut inca prajituri. Sunt tare curioasa, asa ca voi incerca.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult scumpele de voi.Sunteti tare dragute ca de obicei.
RăspundețiȘtergereAlisuc, va astept la o praji.
Felis, fa-o pentru Mihai.
Liana, n-ai sa regreti cu siguranta.
Elena ma bucur mult ca-ti place si vrei s-o incerci.
Va pup si va doresc o zi superba, chiar daca afara e mohorat.
Ingenioasa idee,,,,,nu m-ar fi dus capul la asa o combinatie,dar sunt covinsa ca-i foarte buna,,,,,asa ca fur si eu o bucata,,,,pupici si o seara faina!!!
RăspundețiȘtergereDap, si eu o sa incerc, neaparat! Arata minunat - mersi pentru inspiratie
RăspundețiȘtergereMultumesc, sunteti dragute foc.
RăspundețiȘtergereMirela, nici mie cu siguranta, dar stii, am un " portbagaj " de retete.
ChefChilly, ma bucur mult ca vrei s-o incerci.N=o sa-ti para rau cu siguranta.
Interesant Micule ,trebuie sa o incerc si eu .Te pup
RăspundețiȘtergereNela, te pup.Ma bucur tare mult ca vrei s-o incerci.Sa ai o seara faina.
RăspundețiȘtergerevai de mine ce pacat ca nu suntem vecine.Cred ca m-as fi mutat la usa ta :))
RăspundețiȘtergereCu multa placere te astept sa fim vecine si sa te servesc cu prajitura, din asta, sau alta.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa si pupici simpaticilor tai copilasi.
eee,ar fi tare bine sa fie simplu asa....ca in Farmville :)) Sa-ti dau invite si sa si devenim vecine :)
RăspundețiȘtergereMultumim pentru pupici
Sa cresteti mari, frumosi si norocosi.
RăspundețiȘtergere