marți, 26 octombrie 2010

Bomboane Brigadeiro



Numele acestor "bomboane", vine de la portughezul multumesc, obrigado. Asa incantata eram in Portugalia, ca un cuvant pe care-l foloseam des, se pronunta asa de usor. Asta spre deosebire de multele cuvinte cu sh, sau s ( pronuntat interesant de tot ) la spanioli, pe care n-o sa le pot invata veci, asa de complicat mi se pare. Imparteam la obrigado, prin hotel, restaurant si magazine, de n-aveam treaba. Dar acum la bomboane. Reteta e de la Monica, buna mea prietena de pe Retete in imagini, si imi pare tare, tare rau, ca n-am incercat-o mai devreme.O mica scuza am, necesita lapte condensat, dar draga de Monica, a rezolvat si problema asta.Multumesc pentru tot, Monica. Am facut bomboanele, sa ajut pe cineva, si-mi pare tare bine ca au fost apreciate.

- 400 g lapte condensat

- 100 g unt

- 2 linguri miere

- 2 linguri cacao

- 10-15 biscuiti

Pt, glazurat bomboanele, nuca macinata, cocos, cacao, fulgi de ciocolata etc.

Laptele condensat, untul si mierea se pun intr-un vas, la foc, foarte, foarte mic. Se amesteca continuu si cand incepe sa se maroneasca ( 20-25 min ), se adauga cacaoa. Se ia amestecul de pe foc si se adauga biscuitii rupti bucati. Se pune amestecul pe o farfurie, eu l-am lasat in vas, si se baga la frigider pana sa intareste. Cu mana umeda se formeaza apoi bile, care se dau prin cacao, cocos, nuca macinata, alea, alea.

Pentru asta, iti multumesc mult de tot, Monica.



laptele condensat, untul si mierea pe foc



adaugata si cacaoa, dupa 20-25 min de amestecat



asa arata inainte de biscuiti



astia-s biscuitii care-mi plac mie, ii iau de la Kaufland



pusi si biscuitii sfarmati, dar nu de tot



amestecul inainte de a-l baga la frigider



si bomboanele



o poza cu amprenta mea, daca voi cadea vreodata cu avionul, poza asta se va putea folosi, sa ma identifice

15 comentarii:

  1. bomboanele astea-s o bunatate,de multa vreme nu le- am facut ,ajuta-ma si pe mine,macar cu vreo 2 :),arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmmm,,,,ce bunaciuni ai facut.....fur si eu una.Pupici si o seara faina!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Awesome & Great taste ! I Like it very much!
    Congrats!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos le-ai glazurat.Si ce m-a distrat amprenta care ai lasat-o .hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai dar ce bine arata!!!!!
    Obrigada(o) pentru aceasta reteta minunata!!!O seara frumoasa iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super! Perfect , am lapte condensat si restul ingredientelor in casa, le fac pentru sambata cand am musafiri la cina.
    Abia astept...ciaoooo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mimi multumesc mult, dar de fapt torturile tale sunt superbe.
    Alisuc te-as ajuta cu mare placere, cu o portie intreaga, dar esti asa de departe.Pup Iepu francezul.
    Mirela, cu multa placere pentru tine, cate doresti.
    DSdiva, thank you very much.
    Maria multumesc mult, esti tu prea draguta.
    Judy, cu mullacere, sau com prazer.Daca nu e corect, il trag pe google de urechi.
    Geta, cu multa placere te-as servi.
    Nicoleta, ma bucur ca vrei sa le incerci, si te astept cu impresii.
    Va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. De multe ori am dat peste bomboanele astea ,dar nici o data nu le-am facut!Cred ca este timpul sa le incerc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Janet, te asigur ca nu vei regreta.
    O zi faina sa ai in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte bine arata bombonicile Micule... Ca de obicei... de fapt... Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Felis, iti multumesc si va pup, in special pe Mihai.
    O seara faina sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Au iesit super! Mi-a venit ideea sa pun ceva nuca de cocos si inauntrul compozitiei...super!
    Mersi ..le-a placut si musafirilor.
    un sfarsit de saptamana placut!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur mult Nico.Cu multa placere.
    Data viitoare pun si eu nuca da cocos, ca suntem fani amandoi.
    Weekend placut sa aveti si voi.

    RăspundețiȘtergere