miercuri, 13 octombrie 2010

Prajitura cu piersici si crema de iaurt



Am uitat sa scriu ca placinta cu carne a dus-o Herr Mitu la servici, intrucat a fost ziua lui. Tot cu aceeasi ocazie a dus si prajitura asta, care noua ne-a placut tare mult. Reteta am luat-o din " Formula as ", unde era prezentata sub forma de tort. Eu am facut-o prajitura, pentru ca mi se pare mai usor de taiat, alea alea.

Pt. blat

- 5 oua

- 5 linguri faina

- 5 linguri zahar

- putina sare

- 2 linguri zeama de portocale

Se bat albusurile cu sare si zahar, spuma tare. Se adauga galbensuruile pe rand, zeama de portocale, si faina. Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace pana trece testul scobitorii.

Pentru insiropat

- zeama de pe un compot de piersici

- 3 linguri zahar

Se pune zaharul la caramelizat si se adauga zeama de compot.Se raceste si cu acest sirop se insiropeaza blatul.

Pt. umplut

- gem de piersici

- 500 g iaurt natural

- 250 g branza de vaci

- 250 g mascarpone

- zahar praf dupa gust

- zeama de lamaie

- 3 linguri lichior de portocale

- zeama de la 1/2 lamaie

- 7 foi gelatina

- un plic zahar vanilat

- 250 g frisca

- piersicile din compot

Se scurge iaurtul de apa, si se amesteca cu branza de vaci si mascarpone, cu zaharul praf, lichiorul, vanilia si zeama de lamaie. Se hidrateaza gelatina si se topeste pe baie de abur. Se adauga si gelatina in crema de iaurt. Cand incepe sa se inchege se pune si frisca batuta spuma.
Pentru montarea prajiturii se taie blatul transversal in trei. Se pune primul blat, se insiropeaza, se pune gemul de piersici, se acopera cu al doilea blat si se insiropeaza si acesta. Se pun apoi piersicile din compot si crema. Ultimul se pune blatu trei si se insiropeaza si el. In revista era acoperita cu frisca, eu am pus ciocolata topita.

cand fac creme cu iaurt, cumpar de obicei un iaurt natural, normal, si-l pun la scurs intr-o strecuratoare captusita cu hartie de filtru de cafea.Cam asa ca-n poza captusesc o strecuratoare. Tipp-ul l-am luat de la Anna Olson



iaurtul pus la scurs, lasa o gramada de apa



blatul de jos, insiropat



cu gemul de piersici



pus blatul doi si insiropat



ingredientele pentru crema, mai putin gelatina si frisca



cu gelatina, si frisca



cu piersicile



pusa si crema



prajitura



inca una



de aproape

20 de comentarii:

  1. mmm ce minunatii faci! ma ingras numai uitandu-ma la ele :)dar merita :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. Tare bine arata prajitura.
    La multi ani domnului Mitu.

    RăspundeţiȘtergere
  3. ce frumoasa e prajitura :D imi place mult si farfuria/ platoul pe care le-ai pus :D te pup, micule :D

    RăspundeţiȘtergere
  4. Mmmm, mi s-a umplut gura de saliva...arata delicios! La multi ani sotului tau drag si multi ani de-aici inainte impreuna.
    Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  5. Dar ce frumos le-ai decorat!!!!

    Ai talent cu caru draga mea!!!Te pup si La multi ani lui Mitu!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Superba si fina prajitura, pe gustul meu!!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Pot sa cer si eu o portie ca tare bine mai arata.Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Multumesc mult.Dragute tare sunteti.
    Bosco, sunt sigura ca incap doua-trei feliute pe tine.
    Criss, multumesc, ii transmit.Pupic scolerului.
    Diamnod, multumesc mult, esti o scumpa.
    Liana, dea DD asa sa fie.Multumesc.Si eu va doresc voua la fel.
    Judy, esti tu prea draguta multumesc mult.
    Xandrina multumesc mult, ma bucur ca-ti place.
    Maria cu multa placere pentru tine, mai multe portii.
    Anca, esti o draguta.Multumesc.
    Va pup si va doresc o zi cat mai frumoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  9. Ar trebui sa se cheme
    prajitura Paradis,
    asa de buna cred ca e dupa cum arata!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Ce draguta esti, multumesc.Sa astii ca e chiar foarte, foarte buna.
    Te pup si-ti doresc un weekend cat mai placut.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Micule , arata absolut minunat, ca de altfel tot ceea ce faci tu ! Fur si eu o bucatica!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Ei sa nu crezi ca ai scapat de mine,nu mai sunt asa racita si pot sa stau putin in sus,atat cat sa-ti laud minunatia de prajitura cu care mi-ai facut o pofta,,,,dar cum nu pot sa stau la bucatarie,o sa fur de la tine o bucata,,,,mmmm o bunatate.Pupici si duminica placuta.

    RăspundeţiȘtergere
  13. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundeţiȘtergere
  14. Vio, iti multumesc tare mult.Cand aprecierea vine de la o gospodina super priceputa, ca tine, multumirea este cu atat mai mare.
    Mirela, nu am stiut ca esti bolnava.Sanatate multa iti doresc si-ti multumesc mult pentru aprecieri.
    Vincent ,multumesc.Sa vad cum ma descurc.
    Va doresc o seara cat mai frumoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  15. buna trebuie sa fie,de prezentare ce sa mai zic,amandoua minunate!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  16. Yaya, ma bucur tare mult sa te vad.Multumesc, esti o scumpa.

    RăspundeţiȘtergere
  17. in primul rind,la multi ani domnului mitu,sa fie sanatos si bucuros alaturi de tine !este o persoana deosebita,rar am intilnit asa oameni in viata mea.dar tu stii asta!:)
    apoi ,prajitura in straturi cu crema de brinza si iaurt si cu fructe...un deliciu la care nici nu vreau sa mai gindesc mult,este chinuitor!:)

    RăspundeţiȘtergere
  18. cele mai bune urari domnului! si un no comment amutit de admiratie si pofta prajiturii :))!

    RăspundeţiȘtergere
  19. Alisuc, venind de la tine cuvintele astea, ma fac sa am lacrimi in ochi.Multumim mult, si voi sunteti deosebiti, si ne pare tare bine si mie si Herrului Mitu, ca ne-am cunoscut, si sper sa ramanem prieteni.
    Zazuza, iti multumim mult, esti o scumpica.
    Prajitura pentru voi cu multa placere, nu o bucatica, ci toata prajitura.
    Va pup cu drag si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundeţiȘtergere