luni, 6 mai 2013

Prajitura cu visine crema de vanilie si fulgi




In ultimul timp n-am prea dat pe la bucatarie, si nici in viitor n-o s-o fac prea des. Totusi de Paste am facut o prajitura cu visine, care fara sa exagerez e una din cele mai bune prajituri cu visine facuta de mine. Reteta de pe lecker.de

Pun reteta asa ca pe site, cu toate ca eu am facut intr-o tava mai mica, asa ca am redus cantitatile.

pentru fulgi

- 100 g migdale macinate

- 375 g unt, eu am pus 100 g

- 475 g faina, eu am pus 180 g

- 250 g zahar, eu am pus 100 g

pentru crema de budinca

- 2 plicuri praf de budinca de vanilie, din lipsa de timp am folosit si eu aceeasi solutie, dar se poate face crema de vanilie dupa reteta proprie, cam 500 g

pentru blat

- 250 g unt moale, eu am pus 200 g

- 325 g faina, eu am pus 270 g

- 4 oua, eu am pus 3

-  putina sare

- putin pra de copt

- 200 g zahar, eu am pus 170 g

pentru umplut

- visine din compot, sau congelate, sau proaspete

- 250 g gem de visine

Pentru blat se bate untul moale cu zaharul si sarea. Se adauga ouale pe rand, nu se adauga urmatorul pana cand precedentul nu a fost incorporat. Se pune apoi faina omogenizata cu praful de copt si se amesteca. Se toarna aluatul in tava. Peste acest aluat se pun visinele amestecate cu gemul de visine, apoi budinca de vanilie. Pentru fulgi se amesteca faina cu migdalele macinate, cu zaharul si sarea, apoi cu untul moale.  Se omogenizeaza amestecul si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce se coace se servete presarata cu zahar pudra.


se bate untul cu zaharul si sare si se adauga pe rand ouale



apoi se adauga faina cu praful de copt




aluatul omogenizat se toarna in tava




visinele amestecate cu gemul se pun peste aluat


peste visine se pune crema de vanilie



pentru fulgi se amesteca faina cu migdale, cu sare si cu untul moale



peste crema se pun fulgii si se baga prajitura la cuptor



se serveste presarata cu zahar pudra



de aproape


11 comentarii:

  1. E mai mult decat delicioasa, la cum arata! Ma bucur sa te revad, putin, dar e bine si-asa!
    Zi-mi te rog cat de mare e tava folosita de tine si cate de mare e cea din reteta originala. Multumesc mult de pe acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum sa nu-ti placa asa o prajitura cu visine, huh? Cred ca a fost bestiala!!
    Te invit la concurs: http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/04/concurs-prepara-briose-si-castiga-o.html.
    pupici multi!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoasa prajitura, cremoasa si racoroasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Any, e foarte, foarte buna.Te pup si multumesc.
    Tava mea e 32x22 cm, dar cea din reteta originala, nu pot din pacate sa-ti spun pt. ca nu scria.
    Liana multumesc, esti foarte draguta dar nu am timp acum.
    Stefy, iti multumesc, sa stii ca e foarte, foarte buna.
    Paula, multumesc ,ult, esti draguta.
    sa aveti o zi excelenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, perfect asa, inseamna ca o sa folosesc cantitatile date de tine pentru ca si tava mea tot dimensiunile astea le are. Abia astept s-o incerc . Te pup Miculina scumpa, iti doresc numai bine!

      Ștergere
  5. Any, ma bucur mult ca vrei s-o incerci.Sunt sigura ca-ti va place.
    Te pup si eu cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am mai mancat de foooarte mult timp o astfel de prajitura...chiar ma intrebam zilele trecute ce as putea incerca sa fac mai deosebit. Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu multa placere. Si eu iti multumesc pentru vizita.Sa ai un weekend fain.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult pentru apreciere.
    Sa ai o zi faina.

    RăspundețiȘtergere