luni, 22 februarie 2010
Placintele picante cu peste afumat
Pentru gustarea de la ora 12, cand vine domnul Mitu acasa sa mancam, incerc sa fac ceva deosebit, sa diversific meniul.
In Good Food am vazut reteta asta, asa ca am incercat-o.
- 300 g macrou afumat
- 300 g piure de cartofi, sa nu fie prea moale sfatul meu
- 2 cepe verzi, tocate marunt
- 1 lingurita pasta de curry, eu am pus praf
- sare
- piper
- 1 lingura faina
- 1 lingura ulei de masline
- 2 oua
Se amesteca pestele rupt bucatele, fara piele si eventualele oase, cu piureul, ceapa tocata, eu am pus ceapa ciorii, curry, sare si piper.Se formeaza 4 placintele si se baga la frigider pentru 10-15 min, maxim se pot tine 24 h.Se presara fiecare placintica cu putina faina si se prajesc in tigaie, cu o lingura de ulei.Se lasa 3-5 min pana pe fiecare parte, pana devin aurii.
Intre timp se fierb ouale, mai tari sau mai moi, depinde cum va plac, si se servesc placintelele cu ou fiert si salata asezonata cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.
Ingredientele pentru placintele.
Maclavaisul.
Si placintelele.
Mai de aproape.
Am mancat fiecare cate o placintica, merg foarte bine cu salata cu lamaie, dar macroul afumat mi se pare mult prea tare.De fapt cred ca nu este afumat natural, si de asta mi se pare foarte greu.O sa incerc placintelele si cu alt fel de peste si nu neaparat afumat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Miculina sunt minunate placintelele! Ca de obicei prezentarea e de mare clasa! Eu le fac jumatate cu somon din conserva si jumatate orice peste afumat. Ies dementiale. Te pup tare
RăspundețiȘtergereTare ma bucur Vale cand am vesti de la tine.Multumesc, ma bucur ca-ti plac.Va pup si eu cu drag.
RăspundețiȘtergereVreau si eu o placintica... Mama, mi-ai facut pofta de oua fierte... Pupici si-o saptamina minunata !
RăspundețiȘtergereArata SUPER si cred ca-s delicioase...
RăspundețiȘtergereFelicitari!!
Tre sa fac si eu cat de curand peste ca n-am mai mancat de cam multisor :D
Daniela cu multa placere ti-as oferi, nu una ci mai multe.Pupici si printesei tale dragute.
RăspundețiȘtergereOlguta esti tare draguta, multumesc.
RăspundețiȘtergerece frumoasa prezentare!iar placintelele ,minunate,bineinteles!
RăspundețiȘtergereMicule ai facut o placinta de imi ploua in gura cand ma uit la poze...pupici
RăspundețiȘtergereYvone bestiale turtele de peste si prezentarea the best,kuss
RăspundețiȘtergereAlison, Sarah sunteti tare dragute, multumesc mult.Pupici si voua de la Targu Mures.
RăspundețiȘtergereVai Miculina draga daca ar vedea zanul reteta cu peste... da bine ca n-o vede!
RăspundețiȘtergereArata tare bine, treaba cu pestele afumat e cum zici, nu-i afumat naturel si de-aici gustul pregnant!
Ich kusse dich auch.Danke schon, bist sehr nett.
RăspundețiȘtergerePai poate-l sun sa-i spun unde sa se uite.Just kidding.
RăspundețiȘtergereOana dat viitoare fac cu peste neafumat.O zi faina sa ai.
Un beau blog avec de bonnes recettes.
RăspundețiȘtergereJe reviendrai.
Salutations de Paris.
Merci beaucoup pour votre visite et d'appreciation.Salutations et moi a Targu Mures.J'espere que google a traduit correctement.
RăspundețiȘtergere