luni, 1 februarie 2010
Cheesecake cu ciocolata
Intr-una din ultimele zile in care am locuit la Iasi, am fost sa-i vizitam pe Manuela si Dan, prietenii nostrii ieseni,la fel ca Alison, Hus si Iepu.Intrucat era ziua Manuelei pe langa un mic cadou i-am dus si o prajiturica care tare mult ne-a placut la toti.Ati citit bine, si domnului Mitu, cu toate ca avea ciocolata.
Reteta e din " formula as ".
Pt. blat
- 250 g biscuiti cu cacao, eu am pus pepito sau asa ceva, is lipiti cate doi cu ciocolata
- 100 g unt topit, interesant ca la celalalt cheese cake mi-a ajuns mai putin unt, am folosit alti biscuiti, oricum sfatul meu e sa nu puneti tot untul deodata si cand observati ca s-a legat compozitia cat de cat va opriti
- 200 g ciocolata amaruie, eu am pus cu lapte si mergea chiar 300 g
- 250 g mascarpone
- 125 g branza philadephia natur
- 500 g branza de vaci de la magin, nu din cea de la piata pentru ca nu iese la fel de fina
- 90 g zahar, dar eu zic sa puneti dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
- 25 g amidon
- 3 oua mijlocii
Se maruntesc biscuitii in robot sau pusi in punga sa trece cu facaletul peste ei, si se amesteca cu untul topit si putin racit.
Se preseaza acest amestec pe fundul unei forme rotunde cu baza detasabila, captusita cu hartie de copt, si se baga la cuptor pt. 15 min.
Intre timp se amesteca cele trei feluri de branza cu mixerul, se adauga zaharul, vanilia, amidonul, ouale, iar la sfarsit ciocolata topita.
Se toarna crema de branza pste blatul scos din cuptor si se baga din nou, la temperatura mica pentru a nu crapa, sau la temperatura normala, dar se pune tava intr-un vas umplut pe jumatate cu apa.
Noi am servit prajitura cu frisca si cu gem acrisor.
Si o feliuta.
Pana nu demult aveam asa o retinere sa fac cheese cake pentru ca mi se pareau mai bune prajiturile noastre traditionale cu branza: porlos, sau tarta, sau branzoaica.Ma bucur ca in sfarsit am incercat si cheese cakeul pentru ca e tare bun.
Reteta asta merge facuta si numai cu branza de vaca, sau combinata cu philadelphia, fara mascarpone, merge cum ii place fiecaruia si cu ce are in frigider.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
cred ca a avut succes ,arata the best si textura arata exact ca la un cheesecake american:fina si compacta .felicitari!
RăspundețiȘtergereArata super bine.Felicitari!
RăspundețiȘtergereVai! Asteptarea nu afost in zadar!!!
RăspundețiȘtergerearata de revista de "rafineturi"
Super reteta, ca intotdeauna! Felicitari!
RăspundețiȘtergereDragele de voi, multumesc,sunteti tare dragute de fiecare data, ma bucur mult ca va place.
RăspundețiȘtergereVai da ce bine arata...lesin de pofta
RăspundețiȘtergereGroaznic de minunata (daca se poate spune asa) Miculina, ca de obicei.. Rafinamentul in persoana!
RăspundețiȘtergereVale
Doly, Vale, multumesc, sunteti voi foarte foarte amabile, asa cum m-ati obisnuit.
RăspundețiȘtergeresuper arata
RăspundețiȘtergereEla multumesc, esti tare dulcica.
RăspundețiȘtergerePrajitura asta va ramane, cred, preferata mea. Mai ales ca a fost facuta special pentru noi... Multumim!!!
RăspundețiȘtergereManu, esti tare draguta.Multumesc.Mi-e dor sa mai povestim, dar sper sa veniti in curand pe le noi.Va pup pe amandoi cu drag.
RăspundețiȘtergere