joi, 3 septembrie 2015

Turnulete cu nougat



Ma rog la mine turnulete cu crema  ganache de ciocolata cu lapte, ca nu ma dau in vant dupa nougat. Se poate pune si nutellasi ies tot delicioase. La noi raman in caiet sile voi face des.
Reteta de aici.

pentru aluat

- 250 g unt la temperatura camerei

- 2 galbenusuri

- 250 g faina

- 100 g alune putin prajite si macinate + cateva alune pentru ornat fursecurile

- putina sare

- 120 g zahar

- 50 g amidon

pentru crema

- 150 g frisca lichida

- 150 g ciocolata cu lapte

sau nutella

Se amesteca ingredientele, se formeaza bila,se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru o ora. Se scoate aluatul, se taie forme si se lipesc cu crema de ciocolata. Pe fiecare frursec se lipeste cu putina ciocolata, cate o aluna prajita. Pentru crema se pune frisca pe foc si se infierbanta. Se adauga ciocolata rupta bucati, si se amesteca.


si astea-s fursecurile



inca una



si sectiune


3 comentarii:

  1. Minunate!! Și de sărbătoare, pentru că steluțele mă duc cu gîndul la Crăciun :-) Pup minunile tale! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Dia, noi nu suntem mari ciocolatosi, dar uneori pica bine.Te pup cu drag.
    Liana si eu de Craciun le-am facut, si le mai fac. Pupam si noi cu drag Tudor.
    Sa aveti o zi excelenta.

    RăspundețiȘtergere