Ma rog la mine turnulete cu crema ganache de ciocolata cu lapte, ca nu ma dau in vant dupa nougat. Se poate pune si nutellasi ies tot delicioase. La noi raman in caiet sile voi face des.
Reteta de
aici.
pentru aluat
- 250 g unt la temperatura camerei
- 2 galbenusuri
- 250 g faina
- 100 g alune putin prajite si macinate + cateva alune pentru ornat fursecurile
- putina sare
- 120 g zahar
- 50 g amidon
pentru crema
- 150 g frisca lichida
- 150 g ciocolata cu lapte
sau nutella
Se amesteca ingredientele, se formeaza bila,se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru o ora. Se scoate aluatul, se taie forme si se lipesc cu crema de ciocolata. Pe fiecare frursec se lipeste cu putina ciocolata, cate o aluna prajita. Pentru crema se pune frisca pe foc si se infierbanta. Se adauga ciocolata rupta bucati, si se amesteca.
si astea-s fursecurile
inca una
si sectiune
Unde-i ciocolata,hop si eu.Pup
RăspundețiȘtergereMinunate!! Și de sărbătoare, pentru că steluțele mă duc cu gîndul la Crăciun :-) Pup minunile tale! :*
RăspundețiȘtergereDia, noi nu suntem mari ciocolatosi, dar uneori pica bine.Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereLiana si eu de Craciun le-am facut, si le mai fac. Pupam si noi cu drag Tudor.
Sa aveti o zi excelenta.