marți, 4 august 2015

Rugelach



Rugelach sunt niste cornulete evreiesti, despre care n-am citit foarte mult, dar care de placut mi-au placut mult de tot. Eu le-am umplut cu magiun de prune si nuca, dar cred ca alta data voi alege alta umplutura, Sunt curioasa tare de cele cu ciocolata. Le-am facut de Craciun si le-am pus in pungulitele cu fursecuri date cadou.

Reteta de aici.

pentru aluat

- 240 g faina

- 1/4 lingurita sare

- 230 g crema de branza

- 230 g unt rece taiat cuburi

- 1 lingurita extract de vanilie

- 1 galbenus

pentru umplut

- nuci macinate

- miere

- unt cat o nuca

- zahar vanilat + zahar dupa gust

- gem de prune

sunt n varainte de umpluturi dar cele care m-au facut foarte curioasa sunt cea de ciocolata si cea cu ciocolata + unt de arahide

Se amesteca ingredientele pentu aluat, se formeaza o bila si se baga pentru 2 ore la frigider. Se scoate aluatul, se rupbucati si se intind in forma rotunda. Se taie triunghiuri pe care se pune umplutura, apoi se ruleaza.  Pentru umplutura se topeste untulsi se amesteca cu restul ingredientelor.

aici rugelach





si sectiunea


4 comentarii:

  1. Delicioase!! Fur si eu reteta .
    te pup o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador aceasta reteta simpla si minunata multumesc pt ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca-s tare bune si fragede, nu-i asa? Combinatia de gem de prune cu nuca, e ideala!! Pup voinicii!! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Nico ma bucur mult ca-ti place si te pup cu drag.
    Cu multa placere Dorina.
    Da, Liana, super fragede si bune. Pupici si voua.
    Sa aveti o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere