Al catelea ? Habar n-am. Dar e asa de bun incat la noi trece in categoria TDF ( to die for ). Am facut prajitura asta pentru Claudia si prietena ei, si m-am bucurat mult ca le-a placut. Si se potriveste si sezonului,in sensul ca mai sunt visine, eu am facut-o cu visine congelate.
Reteta de aici .
pentru blat
- 200 g biscuiti cu ciocolata ( eu am folosit de la Lidl ), in functie de marimea tavii merg si 300 g
- 60 g unt topit la 200 g biscuiti
pentru umplut
- 750 g- 1 kg de branza de vaci
- 3 oua
- un plic budinca de vanilie
- putina sare
- 150 g zahar sau dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g unt moaleeu pun cam 60 g
- 500- 600 g visine,
pentru sos
- 300 g visine
- zahar gelifiant
Se pun biscuitii intr-o punga si se tece cu sucitorul peste ei pana se maruntesc. Se adauga untul topit si se ameseca. Biscuitii sfarmati cu unt se intind intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se preseaza cu o loingura bine bine de fundul tavii. Pentru umplut se bate untul moale cu zaharul,vanilia si sarea. Se adauga branza ouale, budinca de vanilie si visinele. Se pune umplutura peste biscuiti, se baga la cuptor si se lasa pana se incheaga.
Visinele se amesteca cu zaharul si se paseaza.Sepun pe foc pana se topeste zaharul, apoi sosul rece se serveste cu prajitura.
biscuitii int ava
pusa si umplutura
si gata coapta
felia cu sos
si sectiune
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu