Datorita lui Foxy de pe forumul " arta culinara " am descoperit acest tort, si-i multumesc . L-am savurat cu ciocolatosii nostri veri din Timisoara, si ma bucur mult ca le-a placut tare. Miculinul care nu-i mare amator de ciocolata a mancat doua felii, asa ca e bun, clar. Nu prea merge sa fie facut cand is mari calduri, ca are oua crude, dar daca sunteti foarte atenti, si il puneti una doua la frigder, merge si acum cand e cald. Ma refer la faptul ca eu cand tai un tort, nu-mi place ca imediat ce-am impartit feliile sa-l si bag la frigi. Poate mai vrea cineva, plus ca-mi place cum arata acolo pe masa. Aveam o matusa, care imediat ce te servea, japs cu ele in spais sau frigider de aveai senzatia ca mai mult nu ai voie sa mananci.Na dar asta chiar trebuie bagat imediat, avand oua crude in compozitie.
Reteta de pe arta culinara si-i multumesc mult lui Foxy.
pentru primul blat
- 60 g migdale macinate si cernute, eu am luat de la Kaufland si nu le-am mai cernut
- 130 g zahar
- 15 g faina
- 2 albusuri
- cu de la mine putere am pus putina sare
pentru al doilea strat
- 200 g nutella
- 70 g ciocolata alba, eu am pus o ciocolata intreaga de 100 g
- 120 g crepes denttelles sfarmate, eu nu am avut si am pus cigarettes care u fost cam dulci dar in rest ok ca si textura, intr timp am gasit si crepes dentelles, asa ca data viitoare il fac ca la carte
pentru mousse de ciocolata
- 6 oua
- 120 g zahar
- 130 g smantana lichida, frisca
- 350 g ciocolata cu 70 % cacao, eu am pus 4 ciocolati, adica 400 g
- 100 g unt
Pentru primul blat am amestecat faina cu migdalele, apoi am incorporta de sus in jos, albusul batut bat cu zaharul si sarea. Fetele care l-au mai facurt scriau ca blatul le-a iesit cam tare, mie insa nu, sau cel putin nu mi s-a parut. Se pune apoi blatul pe o tava, si in jur se pune inelul pentru torturi. Pentru stratul doi se pune ciocolata alba la topit, se adauga nutella, apoi se i-a de pe foc si se pun crepes sfarmate. Se intinde acest strat peste blatul cu migdale. Se pune la frigider si intre timp se face mousseul de ciocolata. Se bat galbenusurile cu zahar fin, pana devin spuma . Se adauga ciocolata topita in frisca amestecand ca pentru crema ganache. Se adauga si untul moale, apoi albusurile batute cu putina sare si amestecand de sus in jos. Se intinde mousseul peste stratul de nutella si se baga la frigider.
aici tortul
si felia
de aproape
Superb Micule, il stiu si e pentru ciocolatosi adevarati :))! M-ai facut sa rad cu "jap la frigider" :)). Si eu le las pe masa mult si bine dulciurile, si-apoi m-apuc si dau la pachet, ca na asa-s eu.
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine tortul!
Moaamaa, cat poate fi de inspititor!! asta-i pt. ciocoholici ca mine...hi,hi! pus pe lista! pup cu drag flacaii! :* :*
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie delicios. In casa la mine toate dulciurile ciocolatoase au mare succes ! :-P Merita facut!!
RăspundețiȘtergereo zi buna..te pup
Ce bunatate ciocolatoasa!
RăspundețiȘtergereAny, te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereLiana, cu drag l-as face pentru tine.
Nico, te astept cu drag cand ai drum prin Tg.Mures.
Asa e Hapleo, bun de bun.
Va pup si va doresc seara faina.