miercuri, 15 mai 2013

Chec cu lapte condensat




Dupa cum am mai scris voi fi cam oupata in urmatoarea perioada, dar cate o reteta simpla tot o sa mai execut din cand in cand.
Checul asta e foarte, foarte simplu de facut, si daca stim cat e de bun, il faceam cu siguranta mult mai repede.
Reteta am luat-o de pe situl http://drolacooks.blogspot.de/2013/01/condensed-milk-cake-kondensmilch-kuchen.html
Nu am poze pas cu pas, dar la cat de usor se face nici nu prea e nevoie.


- 1 cutie lapte condensat - 400 g

- 4 oua

- 150 g faina

- putina sare

- 1 lingurita praf de copt

- 50 g unt topit

pentru servit

- orice fel de fructe zemoase

- zahar dupa gust

Se bat ouale cu laptele condensat. Se adauga faina omogenizata cu praf de copt si sare si se amesteca. Ultimul se pune untul topit si se omogenizeaza din nou si se toarna in forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt. Se coace la foc mijlociu, pana trece testeul scobitorii.
Pentru sosul de fructe, se pun fructele cu zahar pe foc, si se lasa pana capata consistenta dorita. Mie imi place sa le las doar putin, astfel incat fructele sa-si pastreze cat de cat consistenta.

checul gata copt




  
de aproape


si cu sosul de fructe




12 comentarii:

  1. Cel mai bun si rapid dulce de casa! Excelent!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios! Nu am incercat pana acum aceasta varianta. Si nici nu e greu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca are un gust minunat. Frumoasa reteta, de tinut minte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super...fur reteta!! Doua motive ...imi place checul , am si niste lapte condensat care ii scade termenul de garantie.
    te pup ..o zi buna!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Farfuria cu tot cu sosul de fructe, e pentru mine, da ?! Delicios checul... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar Teo, e foarte simplu de facut si tare bun.
    Xandrina, daca stiam de el, il faceam demult.
    Paula, ma bucur mult ca-ti place.
    Nico, n-o sa regreti daca il incerci, garantez.Te pup si eu cu drag.
    Daniela, esti invitata mea, am mai spus-o.
    Va multumesc si va pup cu drag. Din chec n-a ramas nicio farmitura, tot a trecut ceea ce nu se intampla totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Oo, ce bunatate!! Am si eu o cutie de lapte condensat, deci e ca si facut ;-) puuup

    RăspundețiȘtergere
  8. Liana, e super simplu de facut si bun.Ma bucur mult ca vrei sa-l faci.
    Te pup si eu cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Trebuie sa incerc aceasta reteta...nu am mai mancat de foarte mult timp un astfel de chec.

    RăspundețiȘtergere
  10. Scuze ca de abia acum am vazut comentariul tau. Ma bucur mult ca-ti place. Sa ai o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna.Ce dimensiuni are tava ta daca nu te superi? Vreau neaparat sa fac maine checul.Multumesc anticipat,Anca.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna. Nu, nu ma supar deloc, doar ca din pacate am aruncat tava aia si nu pot sa-ti spun exact. Mi-am luat de la Lidl una cu peretii detasabili, iar aia am aruncat-o, dar pot sa-ti spun ca era o tava clasica de chec, nu din aia de cozonac ca alea-s mai mari, ci din aia clasica de chec. Chiar rau imi pare Anca ca nu te pot ajuta mai mult. Sa ai seara faina.

    RăspundețiȘtergere