Nu stiu cat de original e titlul, intrucat nu mi-a foarte clar ce inseamna stracciatella. Pentru mine semnifica o crema alba cu fulgi de ciocolata, dar exact din ce e crema alba la originile ei, nu stiu. Cea pe care v-o propun eu, e din iaurt , branza de vaci si frisca.
Prea multe nu am de spus despre acest tort, decat ca pentru noi, e cu un picior jumate in categoria " to die for ".
Reteta din " secretele bucatariei ".
pentru blat
- 200 g piscoturi, eu nu stiu cate am pus, oricum se pun pana umplem forma
- 30 ml lichior de cafea
- 30 ml lapte
pentru crema
- 10 foi gelatina
- 500 g branza de vaci fina, eu am pus lacteea
- 500 g iaurt
- 400 ml frisca
- zahar praf dupa gust
- zeama de lamaie dupa gust, eu am pus zeama cam de la 1/2 lamaie
- 75 g fulgi de ciocolata, in loc de fulgi se poate folosi ciocolata taiata marunt
in afara retetei eu am pus si niste dulceata de visine, se poate omite sau se pot pune alte fructe
Se pune inelul de tort pe un platou, iar interiorul se umple cu piscoturi, chiar daca se rup pentru a acoperi tot spatiul. Se insiropeaza piscoturile, dar nu foarte tare, pentru a nu se inmuia de tot. Pentru crema se amesteca branza de vaci cu iaurtul, zaharul si zeama de lamaie. Se adauga apoi gelatina inmuiata si topita pe baie de aburi. Se baga crema la frigider pana cand se bate frisca. Se adauga si frisca batuta, apoi fulgii de ciocolata. Cativa fulgi se pastreaza pentru ornat. Se toarna 1/ 2 din crema pete piscoturi, apoi se pune un alt rand de piscoturi insiropate. Peste al doilea rand de piscoturi se pune dulceata de visine, apoi cealalta 1/2 de crema. Se baga la frigider pana se intareste, iar inainte de servire se orneaza.
inelul de tort si piscoturile insiropate
branza de vaci, iaurtul, zaharul si zeama de lamaie
adaugata si gelatina
apoi frisca, eu am pus naturala si n-am insistat prea mult cu batutul
fulgii de ciocolata
peste primul rand de piscoturi se pune 1/ 2 de crema
al doilea rand de piscoturi
dulceata de visine
cealalta jumatate de crema
si tortul
felia
si pentru doritori
Ce conteaza cum se numeste cand este asa o bunatate!!!!!!!
RăspundețiȘtergereTot cu piscoturi am facut si eu un tort, dar cu capsuni :P
RăspundețiȘtergereDa-mi place cu cioco, asa ca ma servesc ;-) puup
Uau, o feliuta cu lichior, vreau si eu... Delicios...
RăspundețiȘtergereOfff, mma mea :P :P :P
RăspundețiȘtergereArata atat de bine ca imi vine sa ma bat singura ca iar am intrat la tine :)
de cate ori vreau sa intru, ma gandesc ca iar o sa poftesc de o sa lesin :) dar zau daca ma pot abtine :)
Arata demential!
RăspundețiȘtergereMicule, gustul trebuie sa fie foarte tare ,dupa combinatiile folosite, vreau si eu!!!!!
RăspundețiȘtergereCe bun tortul asta..ma atrage tare mult! salvez reteta..mersi!
RăspundețiȘtergereIn italiana Stracciatella inseamana mai multe lucruri:
- o supa ,exemplu...stracciatella alla romana… facuta cu ou, parmigiano, sare , piper,nucsoara...batute bine si se adauga in supa de carne ...cum faci zdrentele de ou la ciorba. In italiana Straccio = carpa...zdreanta
- un tip de inghetata facuta pe baza de fior di latte (o branza proaspata din lapte gras ) cu fulgi de ciocolata .
- un fel particular de branza ...aspectul il are ca niste zdrente de mozzarella amestecate cu smantana
o zi buna..pupici!
Imi place maxim cum ai facut acest tort!
RăspundețiȘtergereFur reteta!:)
Cat de bun trebuie sa fie..............mmm...............cu ingredientele folosite clar este pe gustul meu.
RăspundețiȘtergerePup si seara minunata!
Daca are ceva italienesc in el, sa fii sigura ca-l voi incerca si eu! Prea arata bine tortul tau :p
RăspundețiȘtergereMicule, am o rugaminte la tine, blogul meu s-a schimbat, te rog schimba-i adresa din blogrollul tau din http://caietul-cu-retete.blogspot.ro/
in http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/ prima adresa nu mai exista.
Multumesc mult!
Cu ce as putea înlocui lichiorul în aşa fel încât sa nu îşi piardă din farmec? As vrea sa fac tortul pt un copil.
RăspundețiȘtergereFetelor va multumesc mult pentru aprecieri. Cu drag v-as servi pe toate, nu cu o felie ci cu un intrg tort.
RăspundețiȘtergereNico multumesc mult pentru explicatii, am mai invatat ceva.
Irinka, dupa mine ai putea sa-l insiropezi cu cafea decofeinizata amestecata cu lapte si cu zahar caramelizat, sau ajunge doar cafeaua cu lapte, cum crezi tu ca v-ar place mai mult.
O seara faina sa aveti.