marți, 30 august 2011

Prajitura cu piersici si ciocolata




Piersicile nu se pot plange ca nu le exploatez, anul acesta, pentru ca am facut deja si prajituri, si tarte, am mancat foarte multe si proaspete, iar acum recent am mai facut o prajitura, reteta din " Ioana ".

pentru blat

- 4 oua

- 4 linguri zahar

- 2 linguri faina

- 2 linguri cacao

- 100 g ciocolata amaruie

pentru crema

- 400 ml lapte

- 2 pachetele zahar vanilat, eu am facut de mine si am pus doua linguri

- 4 galbenusuri

- putina sare

- zahar dupa gust

- 6 foite gelatina

- 250 ml frisca

- 2-3 piersici

Pentru blat se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga ciocolata topita pe baie de abur, faina amestecata cu cacaoa si cu praf de copt, daca vreti sa puneti, apoi se pun si albusurile batute cu restul de zahar, si se amesteca de sus in jos. Se toarna aluatul in tava, se baga la cuptor si se lasa pana trece testeul scobitorii.
Pentru crema se pune laptele la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Laptele luat de pe foc, si lasat putin la racit, se toarna cate putin in crema de galbenusuri. Se inmoaie, apoi se topeste gelatina pe baie de abur, si se adauga la crema de galbenusuri. Crema de galbenusuri, sa fie calduta cand se adauga gelatina, altfel, nu se mai incheaga. mai bine mai lasati crema la racit, si de abia apoi adaugati gelatina, decat sa fie prea calda. Mai rece se incheaga, prea calda, nu. Se baga crema la frigider si cand incepe sa se inchege, se adauga piersicile taiate cubulete, apoi frisca batuta cu zahar pudra.
Se taie blatul in doua pe orizontala, se umple cu crema si se baga la frigider, pana se incheaga bine de tot, crema.

galbenusurile in care se adauga ciocolata topita



faina cu cacaoa si praful de copt, daca se pune



apoi albusurile batute



aluatul in tava, inainte de copt



galbenusurile cu lapte si cu gelatina



frisca batuta, eu a trebuit sa bag mixerul pentru ca se intarise cam tare crema



piersicile taiate



blatul de jos



crema



si prajitura



de aproape


15 comentarii:

  1. Ce buna e prajiturica ta!! Imi place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina prajitura. Si eu am "exploatat" piersicile anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte apetisanta prajiturica ta.P.S.Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Doresc si eu sa-mi fac prieteni care sa ma urmareasca si sa comenteze daca le place ce vad sau nu.Multumesc mult.DiaMar bucataria galbena diamar99.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Deja m-am obisnuit cu aceste minunatii, ma astept oricand la asa ceva! :) arata foarte bine si cred ca afost gustul pe masura! Pupicei si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandrina, multumesc.Ma bucur mult ca-ti place.
    Michelle, multumesc, esti tare draguta.
    Criss, multumesc.
    Dia multumesc, sigur ca am sa intru sa te urmaresc, cu mare placere.
    Adela esti tu draguta, pe langa torturile care le faci, astea nu-s mare lucru.
    Multumesc Antonina.

    RăspundețiȘtergere
  6. La inaltime,ca de obicei!!!!
    Arata superrrr!!!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alynusa, esti tu draguta ca de fiecare data.Multumesc.
    Te pup si eu cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  8. delicioasa trebuie sa fie.ador piersicile si sigur prajitura asta este pe gustul meu.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarah multumesc, esti o dulce ma bucur mult ca ai revenit.Te pup si-ti doresc in continuare o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  10. ce-as mai vrea si eu o feliuta,sa-mi imbunatateasaca starea de spirit bleaga!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu multa placere pentru voi, numai ca sunteti cam departe.
    Pupic si sanatate multa.

    RăspundețiȘtergere