duminică, 8 ianuarie 2017

Cornulete din aluat cu otet



La multi ani, cu santate, impliniri, fericire, noroc si implinirea tuturor dorintelor!
A trecut si 2016, si imi doresc ca tot ce afost rau sa fi ramas acolo, si doar ce e bun sa vina si in 2017, la toata lumea.
Cornuletele cu magiun de prune sunt printre preferatele noastre, asa ca incerc orice reteta mi se pare ca-i faina. Astea au fost minunate. Reteta  de pe no salty.

pentru aluat:

- 250 g unt

- 350-400 g faina

- 1 lingura otet

- 6 linguri apa

- 1 varf de cutit sare

- 60 g zahar

- o lingura buna de unt moale

pentru umplut

- magiun de prune

pentru presarat deasupra

- zahar praf

Se amesteca otetul cu apa. Se adauga apoi faina, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca. Se intinde foaie si se unge cu untul moale. Se ruleaza apoi ca un cozonac si se baga la frigider invelit in folie. Se tine 1-2 h dar se poate si mai mult. Sescoate se taie in 3-4 bucati si se intinde fiecare bucata. Se taie mici dreptunghiuri care se umplu cu umplutura dorita.

aici aluatul uns cu untul moale




si cornuletele





si unul cu amprenta mea dentara


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu