marți, 4 noiembrie 2014

Lasagna cu dovlecel si branza



E de departe cea mai buna lasagna mancata de mine ever. Stiu ca suna foarte "infatuat" dar daca cititi continuarea veti vedea ca nu e deloc asa. N-am mancat lasagna la restaurante renumite, n-am mancat lasagna in Italia ( cumva tot pizza sau peste mananc acolo ) , n-am mancat lasagna facuta de cineva care se pricepe foarte bine, deci am mancat lasagna facuta mai mult de mine, sau la  restaurantele hotelurilor pe unde am umblat in concedii, iar asta nu e foarte relevant.
De data asta reteta de Anne Burrell .


eu am modificat pe ici colo, dar tot buna a iesi; de exemplu n-am avut carnati proaspeti italieni, si am facut cu carne tocata iar sosul l-am facut bechamel si nu cel rosu facut de ea; cu siguranta insa am sa incerc si cat de aproape de reteta ei
cantitati nu am pentru ca am facut mai multa carne, care am pus-o la congelator

- carne totcata amestec vita + porc, eu am avut 1 kg

-  o ceapa mare

- 3 catei de usturoi

- sare, piper

- 2 linguri de rosii in suc propriu

- ciuperci champignons

- 2 zucchini

- un pachetel branza de vaci pilos

- 100 g parmezan ras, eu am pus branza pentru paste de la Napolact

- 1 ou

- sos bechamel

Pentru amestecul de carne se caleste ceapa in putin ulei, se adauga carnea si usturoiul si se lasa pana carnea devine moale. Se adauga condimentele si rosiile si se mai lasa putin sa scada apa din rosii.
Se pune intr-o tigaie putin ulei si se adauga ciupercile si 1, 5 catei de usturoi. Se lasa sa se inmoaie putin ciupercile, apoi se scot si se adauga restul de usturoi si feliutele de zucchini. Dupa ce s-au inmuiat putin se scot si se pun deoparte.
Pentru sosul bechamel se topesc 60 g unt, se adauga 30 g faina si se stinge apoi cu 300 ml lapte. Se sareaza si se pipereaza. Sosul astfle facut e mai " lung ", si se preteaza bine la reteta mea pentru ca eu  nu fierb foile de lasagna.
Pentru asamblare se pune in vasul termorezistent un strat de foi de lasagna si din nou se unge cu putin sos bechamel. Apoi se pune un strat de carne si nou sos bechamel, foi de lasagna, din nou sos, ciuperci si zucchini calite, si din nou sos, foi de lasagna, sos amestec de branza de vaci cu ou si parmezan si nou sos, foi de lasagna. Adica foile trebuie sa aiba si dedesubt si deasupra sos. Ultimul strat este de foi unse cu sos si presarate cu putin parmezan. Pentru a fi sigura ca foile nu raman tari, pun in lateralul vasului, o canita de cafea mica, mica, de apa.De fiecare data a functionat foarte bine.



si pozele





si de aproape


7 comentarii:

  1. Te cred ca-i delicioasa Micule, arata foarte bine! As gusta si eu o portie preparata de tine, sunt sigura ca nu m-ar dezamagi! Pupici draga mea, pe curand si o seara buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea mananc eu paste,dar din acestea nu as refuza o portie mica!

    RăspundețiȘtergere
  3. E pe lista , cu vinete am mancat, vreau si cu dovlecel!! Arata tare bine!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. O bunatate de lasagna!! Nici eu nu fierb foile inainte, d-aia ies asa ondulate ;-) pup printul&printesa :* :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Bune rau!!! O saptamana buna si spornica..te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Any, eu la pastele tale cu tot felul, tare visez demult. Esti o draguta si te pup cu drag.
    Dia, cu drag te-as invita daca ai fi mai aproape.
    Adela, ma bucur mult ca-ti place. E tare, tare buna.
    Liana, da si la mine e un pic ondulata, da n-am treaba. Pupam si noi pianistul frumos.
    Te pup Nico, numai bine iti doresc si eu tie.
    Asa e Hapleo, desi nu am fot foarte sigura la inceput.
    Va multumesc pentru vizita si va doresc o saptamana excelenta.

    RăspundețiȘtergere