Despre acest desert am mai scris, il fac des pentru ca merge repede si e tare bun.
De data asta reteta e putin altfel, am luat-o de pe blogul cafe da nysa .
- 4 oua
- 125 g frisca
- 120 g faina
- putina sare
- 1/2 lingurita de praf de copt
- 1 lingura buna de zahar
pentru sosul de prune
- 4-5 prune
- 3 linguri zahar, sau dupa gust
- putinsa scortisoara
Se amesteca faina, sarea si praful de copt. Galbenusurile se bat putin cu frisca si se adauga la faina. Separat se bat albusurile cu zaharul si se adauga la aluat, amestecand de sus in jos. Se toarna aluatul in tigaia in care s-a incins untul, se lasa sa se faca pe o parte, apoi se rupe si se prajeste pe toate partile.
Pentru sosul de prune se pune zaharul la caramelizat. Se adauga 2-3 prune si se lasa pana devine ca un gem. Se adauga apoi restul de prune taiate feliute, se pune scortisoara si se mai lasa doar putin.Se serveste cu clatita rupta.
si aici desertul
Ce fain e!!!! Si sosul de prune cred ca e super, cu aroma de scortisoara!
RăspundețiȘtergereUN BLOG INTERESANT.FELICITARI.
RăspundețiȘtergereVA DORESC O VARA FRUMOASA.
MARI
N-am incercat inca kaisermarenu'asta, dar e pe lista, ca-s fan clatite, se stiee ;-) pup cu drag flacaii!! :* :*
RăspundețiȘtergereArata tare bine!!!
RăspundețiȘtergereDe mult vreau sa fac si eu desertul asta si nu mai apuc. Am mancat la cineva si tare bun a fost. Poate imi dai un sut si il fac si eu in week end.
RăspundețiȘtergereAny, e super bun, sa stii.
RăspundețiȘtergereMaria, multumesc mult, esti tare draguta de fiecare data.
Si eu iti doresc tie o vara inunata.
Liana, cu drag te-as servi sa vezi ce bun e.
Haplea, mersi de apreciere.
Dorina, sa stii ca merge repede iar rezutatul e la fel, se mananca repede.
Va pup si va doresc o seara faina.
Regele dezordonat cu prune...miam. Abia astept sa-l fac. Te pup
RăspundețiȘtergereSunt incatntata Ruxi, ca-ti place.Te pup si eu. Sa ai o seara faina.
RăspundețiȘtergere