Nu, nu tin dieta Montignac, cel putin nu inca, desi ar trebui, dar daca gasesc o reteta pe placul meu, si mai e si sanatoasa, cu siguranta o fac. Cu ingredientele date de Daniela, saratelele sunt de F1, dar eu n-am fost atenta si nu am avut faina de tarate. Nu conteaza, data viitoare le fac conforme, ca prea-s bune. Au placut si Miculinului, si Lucicai, asa ce le voi reface cu siguranta.
Reteta de pe forumul arta culinara, si ii multumesc mult Sorinei Daniela.
- 1 ou
- 180 g unt
- 300 g telemea
- 1 cana kefir/ iaurt sau lapte monti ( smantana diluata cu apa )
- 450 g faineturi din care
- 50 g faina de seminte de in
- 200 g faina integrala
- 200 g tarate de ovaz ( faina sau nu )
- 1 lingurita praf de copt
eu am pus 150 g faina seminte de in, restul integrala
Se amesteca totul, se formeaza o bila si se baga la frigider pentru cel putin 1-2 h. Eu am lasat de pe o zi pe alta. Se imparte aluatul in patru, se intind foi si se taie, sau se decupeaza forme. Se presara cu mac, susan, chimen etc si se baga la cuptor.
aici saratelele
si sectiune
PASTE FERICIT!
RăspundețiȘtergereMARI
Mari, multumesc mult pentru urare. Esti tare draguta.
RăspundețiȘtergereSa ai o saptamana faina.
Interesanta reteta ! Cred ca au fost tare bune.
RăspundețiȘtergereDa Pansy, au fost foarte, foarte bune.Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereCred ca au fost tare buune!! Trebuie sa-mi cumpar si alte fainuri ca n-am decat alba si integrala. Pup cu drag flacaii! :* :*
RăspundețiȘtergere