luni, 7 aprilie 2014

Clatite Hortobagyi




Cand locuiam in Satu Mare mergeam destul de des in weekend in Ungaria, ba la cumparaturi, ba la gradina zooloica, ba la strand. Din Targu Mures ajungem mult mai greu, dar na, nu poti fi cu toate. Printre mancarurile care le comandam cand mancam acolo, erau clatitele Hortobagyi care ne plac tare, tare, tare. Mai nou le fac acasa si-mi ies tare bune.
Reteta de pe http://aprosef.hu/hortobagyi_husos_palacsinta

- 700 g piept de pui

- 1 ceapa si jumatate, daca se poate rosie

- 650 ml apa

- 3 lingurite boia

- sare

- piper

- 175 ml smantana

- 50 g faina

- 8 clatite fara zahar

Se spala pipetul de pui si se taie cubulete. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se sareaza si se pipereaza. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga carnea taiata cubulete. Se lasa pana se albeste carnea, apoi se pune boiaua si apa. Se acopera vasul si se lasa cam 40 min pana se inmoaie carnea. Acum se poate pune putina rosie sau ardei, eu insa nu am pus. Pana se face carnea, smantana se amesteca cu faina, astfel incat sa nu fie cocoloase. Dupa ce carnea e gata, se strecoara de pe ea zeama si carnea se macina. Zeama se pune pe foc si se adaga ingroseala in felul urmator : cate putin din zeama de carne se adauga la smantana cu faina de cateva ori, apoi se pune toata zeama in ingroseala si se pune pe foc pana ii trece gustul de faina. Se mai gusta de sare si piper. Eu ceapa care nu s-a topit, dupa strecurare am adaugat-o la carne si le-am macinat impreuna.  Pe fiecare clatita se pune carne macinata, doua linguri de sos, apoi se impatura. Clatitele umplute se servesc cu sos, smantana si patrunjel tocat.

aici clatitele in timp ce se umplu


si gata de servit


sectiune delicioasa




5 comentarii:

  1. Delicioase clatite, nu mai auzisem de ele insa cred ca sunt tare bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super reteta ca si umplutura! Eu fac destul de des clatite sarate ,umplute cu sos de rosii si mozzarella sau cu sos de carne,deasupra pun sos bechamel si le gratinez. Sunt mai rapide astea ,o varianta care ne place sigur. weekend placut ..te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Paula, noua ne plac tare mult.
    Faina idee i-ai dat Nico, cu siguranta o sa ne placa si noua alea cu rosii si mozzarella.
    Va pup cu mare drag si va doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Io-s fan clatite si-mi plac si mie cele sarate, iar astea unguresti cu carne de pui cred ca sunt tare bune!! pup cu drag flacaii! :* :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Liana cu mare drag te-as invita la o portie. Dar cine stie,cresc astia mici si poate tot ne intalnim noi, la o clatita, la un desert, vedem noi ce-o fi.
    Pupici lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere