sâmbătă, 7 septembrie 2013

Sufleu de branza cu gem de visine




Nu mai e noutate ca ne plac deserturile cu branza. Printre ultimele chestii testate, este si sufleul asta care ne-a placut foarte mult. Faptul ca l-am facut intr-o saptamana de doua ori, este destul de relevant, zic eu. Seamana  mult cu prajitura de branza, dar nu are unt. In cuptor de umfla asa de frumos, iar cand se raceste se lasa, dar ramane tare buna la gust.
Reteta de pe un blog german.

- 250 g branza de vaci

- 50 g praf de budinca de vanilie sau amidon, eu cumpar budinca bio de la magazinele DM

- o lingura de zahar vanilat

- 2oua

- putina sare

- 2 linguri rom, eu nu am pus

- coaja rasa de la o lamaie

- 50 zahar

in plus

- unt moale pentru uns formele

- faina pentru tapetat

- gem acrisor pentru servit

Se amesteca branza cu vanilia, sarea, coaja de lamaie, praful de budinca si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga la compozitia de branza amestecand de sus in jos. Se pune compozitia in trei forme mici unse cu unt si tapetate cu faina sau intr-o singura forma mare. Se baga la cuptor, la foc mediu, si se lasa pana se auresc. Se servesc reci sau caldute cu gem acrisor.

gta de servit

si " sectiune "


11 comentarii:

  1. Delicios sufleu! Si usor de pregatit.
    Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e o bunatate, am sa fac si eu pentru iubitorul de branza din mine :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu o portie!!

    Nu uita ca te-astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in acesta luna de mine: http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e Aleandrina, bun si simplu.
    Paula, cu drag te-as invita la o portie.
    Liana cu drag si pentru tine.
    Dia Mar multumesc mult esti draguta.
    Seara faina sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hello Miculina draga!!
    Si mie imi plac dulciurile cu branza, sunt delicioase, iar combinatia cu gemul acrisor e super. Bine te-am regasit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te pup cu drag Any. Ce ma bucur sa te vad.
    Ma bucur mult ca-ti place sufleul. De abia astept sa mai vad gatelile tale. Bine ai revenit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un dulce rapid si delicios! Si mie imi plac mult dulciurile cu branza. Trebuie sa salvez reteta...prea mult imi place.
    La multi ani ,sanatate si tot ce-ti doresti sa se realizeze!
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Nico multumesc mult, esti o scumpa ca de fiecare data.
    Si eu iti doresc tie si alor tai, numai bine. Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vale multumesc, esti o scumpa ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere