In varianta '' la tava '' , fie cu mere, fie cu piersici, o facea destul de des Lucica, cand eram eu copil. Se servea cu frisca si ne placea tare mult. De data asta le-am facut insa altfel, dupa o reteta si idee de pe un blog american, in forme individuale. La uns si pregatit formele e mai mult de bibilit asa, dar dupa ce e gata, e fain ca nu mai trebuie portionata. Aaaaaa si cea facuta de Lucica era cu pandispan, asta are aluat cu lapte batut si fara oua.
Reteta de pe blogul daisy's world.
pentru unsul formelor
- 70 g zahar
- 25 g unt moale
pentru umplut
- 5 piersici
- 20 g ghimbir confiat
pentru aluat
- 140 g faina
- 50 g migdale macinate
- 300 ml lapte batut
- 70 g unt topit
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat
- putina sare
- 100 g zahar
A folosit aceste cantitati pentru zece forme de aluminiu asa cum se vad in poze.
Fiecare forma se unge cu un strat generos de unt moale. Se pun cam doua lingurite rase de zahar, apoi se pune cate o jumatate de piersica. Peste piersica se pune ghimbirul tocat. Pentru aluat se amesteca faina, migdalele macinate, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt vas se omogenizeaza laptele batut cu zaharul si untul topit. Ingredientele umede se adauga cate putin la cele uscate. Nu se insista cu amestecatul, doar pana se leaga cat de cat. Se toarna aluatul peste piersici si se baga la cuptor pana trec testul scobitorii.
formele unse si pus zaharul
cu piersicile
ghimbirul
ingredientele umede puse in cele uscate
si cam astea ar fi prajiturelele
se pot servi simple
cu inghetata sau cu frisca, sau ce vreti voi
si aici o poza u prajitura masacrata
Delicioasa prajitura, mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereCe bine arata piersica aceea,si daca mai are si ighetata este suuuper buna!
RăspundețiȘtergereAlexandrina te astept cu drag.
RăspundețiȘtergereDia cu drag si pentru tine.
Va pup si va doresc sa aveti o zi faina.