Stiu ca n-am mai dat de un secol pe aici, dar e din cauza timpului care nu-mi ajunge deloc. Sunt bine si multumesc mult pentru grija. In urmatoarea perioada voi posta tot foarte rar, dar pe urma lucrurile-si vor reveni la normal.
Am facut recent eclerele astea si pentru ca mi-au iesit foarte bune m-am gandit sa le pun, nu-i exclus sa foloseasca cuiva.
Reteta din " kiskegyed konyha ".
- 1/4 l apa
- 70 g unt
- 1 linguritazahar
- un varf de cutit sare
- 150 g faina
- 4 oua mari sau 5 daca-s mici
Apa, untul, zaharul si sarea se pun pe foc si se lasa sa se infierbante. Se adauga faina dintr-o data si la foc mic se amesteca. Se opareste aluatul, adica se lasa pe foc pana cand pe fundul cratitei se formeaza o pojghita alba. Se ia apoi de pe foc si se adauga un ou. Se incorporeaza. Se lasa apoi la racit si se adauga celelalte oua, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana cand cel precedent nu s-a incorporat. Se formeaza gramajoare pe hartia de copt si se baga la foc mare in cuptor. Se lasa focul mare pana cand se umfla, apoi se reduce putin ( la mine de la treapa 8 la 6 ), si se lasa pana se usca bine de tot si se auresc.
Eu le-am umplut cu crema de vanilie si frisca, iar pentru glazurat am folosit o ciocolata milka, cam 80 ml frisca si 2 linguri ulei. Mi-a placut mult ca a ramas lucioasa si a doua zi.
asa aratau gogoselele
aici umplute si glazurate
iar aici de aproape
Pollo alla cacciatora (Hähnchen nach Jägerart) neu aufgelegt!
-
[image: Ein Teller mit Pollo alla cacciatora und Tagliatelle]Zack, und
schon sind wir bei beim 11. Rezept für meine Jahresserie #neuaufgelegt zum
20-jährig...
Acum 17 ore
Ma bucur mult ca esti bine..asta este important.
RăspundețiȘtergereAdor acest dulce, mi-ai facut o pofta!
Cu aceasta ocazie iti urez cu drag ...sarbatori fericite ..la multi ani si sanatate, un 2013 imbelsugat!
pupici
Cat de mult ma bucur sa te citesc!!!!! Si noua ne plac choux-urile, eu le fac pentru profiterol si le inec in ciocolata :)))!
RăspundețiȘtergereTe pup si te imbratisez sarbatori fericite iti doresc si un an nou plin de realizari!!!
Asa e Nico multumesc mult..
RăspundețiȘtergereAny tu esti o scumpa, multumesc mult de tot.
Va pup cu mare drag pe amandoua.
Arata extrordinar!!!Imi plac foarte mult eclerele!!!
RăspundețiȘtergereCu mult drag te-as servi.Multumesc.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi faina.
Cat de bine arata!!! Mi s-a facut dor de eclere!
RăspundețiȘtergereIti doresc din inima, Craciun fericit cu sanatate si fericire si un an nou, cu bucurii ! Te imbratisez cu drag !
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis.Cu mare drag te-as servi.
RăspundețiȘtergereDaniela multumesc din suflet.Te imbratisez si eu cu mult, mult drag.
Bine ai revenit!:)
RăspundețiȘtergereIti doresc sa ai un Craciun fericit si linistit!
Ce ma bucur ca ai revenit si ca esti bine!!Am facut si eu luna trecuta chouxuri, de ne-am batut pe ele ;-) Te pup cu drag si Tudor la fel :* :*
RăspundețiȘtergereSarbatori ca-n povesti iti dorim!!
Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
RăspundețiȘtergereFlori multumesc mult, esti o scumpa.
RăspundețiȘtergereLiana, te pup cu mult drag, iar pe Tudor il smotocesc cu simt de raspundere.
Haplea multumesc mult.
Va pup cu mult drag si va doresc numai bine.
Buna... te-am nominalizat la blogul anului 2012... http://dumitrufelicia.blogspot.ro/2012/12/iata-ca-si-blogul-de-care-ma-ocup.html
RăspundețiȘtergereLa multi ani!.. Un An nou cat mai bun, cu multe realizari, sanatate si multe bucurii!
Felis iti multumesc, esti tare draguta.Iti doresc si eu tie un An Nou cu fericire si cu tot ce-ti doresti tu.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag.