miercuri, 19 decembrie 2012

Ecler

Stiu ca n-am mai dat de un secol pe aici, dar e din cauza timpului care nu-mi ajunge deloc. Sunt bine si multumesc mult pentru grija. In urmatoarea perioada voi posta tot foarte rar, dar pe urma lucrurile-si vor reveni la normal.
Am facut recent eclerele astea si pentru ca mi-au iesit foarte bune m-am gandit sa le pun, nu-i exclus sa foloseasca cuiva.
Reteta din " kiskegyed konyha ".

- 1/4 l apa

- 70 g unt

- 1 linguritazahar

- un varf de cutit sare

- 150 g faina

- 4 oua mari sau 5 daca-s mici

Apa, untul, zaharul si sarea se pun pe foc si se lasa sa se infierbante. Se adauga faina dintr-o data si la foc mic se amesteca. Se opareste aluatul, adica se lasa pe foc pana cand pe fundul cratitei se formeaza o pojghita alba. Se ia apoi de pe foc si se adauga un ou. Se incorporeaza. Se lasa apoi la racit si se adauga celelalte oua, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana cand cel precedent nu s-a incorporat. Se formeaza gramajoare pe hartia de copt si se baga la foc mare in cuptor. Se lasa focul mare pana cand se umfla, apoi se reduce putin ( la mine de la treapa 8 la 6 ), si se lasa pana se usca bine de tot si se auresc.
Eu le-am umplut cu crema de vanilie si frisca, iar pentru glazurat am folosit o ciocolata milka, cam 80 ml frisca si 2 linguri ulei. Mi-a placut mult ca a ramas lucioasa si a doua zi.


asa aratau gogoselele



aici umplute si glazurate



iar aici de aproape


14 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca esti bine..asta este important.
    Ador acest dulce, mi-ai facut o pofta!
    Cu aceasta ocazie iti urez cu drag ...sarbatori fericite ..la multi ani si sanatate, un 2013 imbelsugat!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de mult ma bucur sa te citesc!!!!! Si noua ne plac choux-urile, eu le fac pentru profiterol si le inec in ciocolata :)))!
    Te pup si te imbratisez sarbatori fericite iti doresc si un an nou plin de realizari!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e Nico multumesc mult..
    Any tu esti o scumpa, multumesc mult de tot.
    Va pup cu mare drag pe amandoua.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata extrordinar!!!Imi plac foarte mult eclerele!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mult drag te-as servi.Multumesc.
    Sa ai o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de bine arata!!! Mi s-a facut dor de eclere!

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti doresc din inima, Craciun fericit cu sanatate si fericire si un an nou, cu bucurii ! Te imbratisez cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Felis.Cu mare drag te-as servi.
    Daniela multumesc din suflet.Te imbratisez si eu cu mult, mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ai revenit!:)
    Iti doresc sa ai un Craciun fericit si linistit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce ma bucur ca ai revenit si ca esti bine!!Am facut si eu luna trecuta chouxuri, de ne-am batut pe ele ;-) Te pup cu drag si Tudor la fel :* :*
    Sarbatori ca-n povesti iti dorim!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  12. Flori multumesc mult, esti o scumpa.
    Liana, te pup cu mult drag, iar pe Tudor il smotocesc cu simt de raspundere.
    Haplea multumesc mult.
    Va pup cu mult drag si va doresc numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna... te-am nominalizat la blogul anului 2012... http://dumitrufelicia.blogspot.ro/2012/12/iata-ca-si-blogul-de-care-ma-ocup.html
    La multi ani!.. Un An nou cat mai bun, cu multe realizari, sanatate si multe bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Felis iti multumesc, esti tare draguta.Iti doresc si eu tie un An Nou cu fericire si cu tot ce-ti doresti tu.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere