luni, 15 august 2011

Chec cu sfecla si coacaze rosie




Nu stiu daca am mai scris despre disponibilitatea mea de a cara diverse ingrediente de pe unde umblam, adica de a le aduce acasa. Da , am carat apa de trandafiri, care mai urma am gasit-o la Carrefour, diverse condimente ( alea macar is usoare ), lapte condensat nu mai spun, salamuri si multe altele, de-mi statea inima-n loc cand ne punea valiza pe cantar, oare va trebui sa las ceva acolo, sau nu. Miculinul era sa faca cu inima, cand veneam odata din Germania, cu masina plina ochi, dar eu mai vroiam si niste dovleac hokkaido, ca la noi nu gaseam de asta. Noroc ca era deja tarziu, si fermele erau inchise.
De data asta a calatorit cu noi, din Viena o caserola mai mare de coacaze rosie. Pusesem eu ochii pe o reteta care tare m-a intrigat, si nu puteam rata ocazia, mai ales ca acolo e foarte, foarte ieftina. De gasit se mai gaseste si la noi la hippermarketuri, dar la un pret mult prea disproportionat fata de realitate, cel putin asa mi se pare mie. Gasisem odata la Auchan, o chestie de carton mica, mica cu coacaze rosie, si costa vreo 25 RON, de s-a mirat si casiera si a chemat un supervisor, care a confirmat pretul.
Reteta m-a intrigat ca era cu sfecla rosie. Nu ca n-as mai fi facut prajituri cu legume, doar am incercat deja dovlecelul, morcovul, dar sfecla rosie era mai noua, si trebuia sa mi-o trec in " palmares ".
Reteta din " videk ize ".

- 200 g sfecla rosie fiarta

- 200 g unt moale

- 180 g zahar, mie mi se pare ca trebuie mai mult

- 1 pachetel de zahar vanilat

- 4 oua

- 280 g faina

- 2 lingurite praf de copt

- 200 g coacaze rosie

- putina sare

Sfecla fiarta se da pe razatoarea mica. Untul moale se bate cu zahar, vanilie si sare. Se adauga apoi pe rand oaule. Pe urma se pune faina amestecata cu praful de copt, spoi sfecla, iar ultima se pune coacaza si se amesteca cu mare grija. Se baga la cuptor si se lasa pana trece testul scobitorii.

untul batut cu zahar, vanilie si sare



faina cu praful de copt



cu sfecla rosie



si ribizli



inainte de cuptor



si checul gata



de aproape



La mine nu a ramas culoarea rosie a sfeclei probabil din cauza ca am pus-o cruda. Data viitoare incerc si cu varianta fiarta. Poate din cauza faptului ca a fost sfecla curda, mi s-a parut si ca mai trebuia zahar.

7 comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta! Mi-a placut si prezentarea!
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata superrrr!vreau si euuuu!!!!
    te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  3. e chiar premiera sa vad un chec cu sfecla,e o idee super ,la cit de sanatoasa e sfecla!:)pupici de la iepuras!

    RăspundețiȘtergere
  4. Micule ,o bunatate tare mi-as dori sa gust macar un pic !te pup dulce

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandrina multumesc, esti draguta.
    Alynusa, Nela, cu cea mai mare placere v-as servi, nu doar cu o felie, stiti voi.
    Alison, nu e ideea mea, dar te pup, esti o scumpa.
    Va pup cu mare drag si va doresc o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. sfecla cred ca merge foarte bine in prajituri pentru ca e dulce de felul ei. hai ca acum m-ai intrigat tu pe mine cu prajiturica asta :))

    RăspundețiȘtergere