miercuri, 19 aprilie 2017

Cognacplatzchen





Din pacate anul asta de Paste am cam fost ( si mai sunt ) ocupata cu o pneumonie, asa ca n-am prea facut nimic din ce mi-am propus. u prea am ce arata asa ca istorie, nu prea recenta ( Craciunul trecut ) si Cognacplatzchen sau fursecuri cu coniac. Foarte bune si foarte asemanatoare cu islerele. Reteta de pe forumul arta culinara pusa de Peter.


pentru aluat

- 200 g faina

- 75 g zahar

- 75 g migdale macinate

- 125 g ut rece taiat cubulete

- 1 ou

- coaja rasa de la o lamaie

pentru umplut

- crema de ciocolata, eu am folosit ganahe de ciocolata

- gem acrisor

Ingredientele pentru aluat se amesteca se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru cel putin o ora. Se scoate aluatul, se intinde foaie de 2 mm si se decupeaza in forma care va place. Se coc pe hartie de copt, pana cand se auresc. Se lipesc doua cate doua cu gem acrisor,  sau cu crema de ciocolata. Se glazureaza cu ciocolata topita cu 2-3 linguri de ulei si se orneaza dupa preferinte.

aste-a fursecurile cu coniac



aici umplute cu crema de ciocolata



iar aici cu gem acrisor de zmeura


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu