marți, 20 decembrie 2016

Oreo cheesecake bites sau cheesecake cu biscuiti oreo



Nu-s deloc fan biscuiti oreo, mancati ca atare mi se par fazi, de plastic parca, dar probabil ca am eu o problema, nu biscuitii. Egal, in cheesecake imi plac foarte tare. Iar celor ce au gustat praitura asta, si mai tare, si e mai fac cu tare, tare mut drag, doar sa am timp.
Reteta este una extrem de usoara si am luat-o de aici.

- 36 biscuiti oreo, ai mei erau cu crema ca n-am gasit simpli si am pus cam 20

- 100 g unt topit

- 750 g crema de branza, eu am folosit lacteea cu grasime

- 225 g zahar, dar eu zaharul il pun dupa gust

- 200 ml frisca naturala

- 1 lingurita esenta vanilie, daca nu aveti puneti o lingura zahar vanilat si reduceti cu o lingura din cel normal

- 4 oua

- putina sare, asta e de la mine, ar mie nu-mi plac prajiturile care nu au si putina sare

pentru glazura

- 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie, dupa gust

- 150 ml frisca

sau

- 200 g ciocolata

- 8 linguri de ulei

14 bisuiti umpluti se pun intr-o punga de plastic mai rezistenta si se sfarma cu sucitorul. Se amesteca biscuitii cu untul topit si se pun in tava captusita cu hartie de copt. Se preseaza cu o lingura astfel incat stratul sa fie uniform. Branza se amesteca cu zaharul vanilia, sarea si cu frisca nebatuta, Se adauga ouale unul cate unul, apoi retsul de biscuiti rupti si ei bucatele mai mici. Se pune crema de branza peste stratul de biscuiti si se baga la cuptor pana se incheaga. Prajitura rece se glazureaza cu ciocolata topita la microunde sau pe abie de abur si amestecata cu uleiul. Sau se pune frisca la incalzit fara sa fiarba se topeste in ea, ciocolata apoi se toarna peste prajitura rece.


nu arata la fel de bine cea de pe site, dar asta e










si o muscatura


vineri, 2 decembrie 2016

Muffins cu morcovi si crema de branza



Cea mai buna combinatie de prajitura cu morcovi, de pana acum. O reteta excelenta de care nu ma mai despart pentru ca le plac muffinsii astia, si copiilor. Reteta de pe daisy's world.

- 150 g faina

- 60 g nuca macinata

- 1 lingurita praf de copt, eu pun din ala fara nitriti

- 1/2 lingurita bicarbonat

- 1 varf de cutit sare

- 1 varf de cutit scortisoara, in reteta e 1 1/2 dar mie nu-mi place sa pun asa de mult pentru ca mi se pare ca domina pe urma tate celelalte arome si nu se simte decat scortisoara

- 1/2 lingurita ghimbir macinat, praf

- 1/2 lingurita all spice, eu nu am pus

- coaja rasa de la o portocala

- 150-200 g morcov proaspat ras pe razatoarea mica

- 90 ml ulei

- 90 g zahar

- 3 oua mari

- 2 linguri zeama de portocale

- 1 lingurita extract de vanilie

pentru frosting

- 2 cutii branza philadelphia

- 60 g unt moale

- 1 lingura zeama de portocale

- 1-2 linguri bune de miere, depinde de cat de dulce va place, eu nu am pus miere ci zahar de portocale, care-l gasiti la vanilekipferln

Pentru aluat se amesteca faina, nucile, praful de copt, mirodeniile si sarea. Se bat ouale cu zaharul, uleiul, zeama de portocale si extractl de vanilie. Daca nu aveti extract de vanilie puneti zahar vanilat si scadeti din cantitatea de zahar. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica. Amestecul uscat se toarna peste cel umed si se amesteca pana se omogenizeaza, dar  nu-i nimic daca mai raman cocoloase.Nu insistati prea mult cu amestecatul. Se toara in forme si se coc pana trec testul scobitorii.
Pentru topping se amesteca ingredientele si se unge pe muffinsii reci. Se orneaza cu fasii de morcov.
Pentru fasiile de morcov se taie felii subtiri de morcov cu curatitorul de legume, care apoi se taie fasii subtiri.3/4 cup zahar cu 200 ml apa se pun la fiert. Se baga fasiile de morcov si se lasa pana se inmoaie. Se scot se pun pe hartie de copt si se lasa la cuptor 25-30 min.

si muffinsii