luni, 20 iunie 2016

Tarta cu agrise



Va plac agrisele ? Noua da. E adevarat ca copiii le mananca mai mult verzi, si crude nu in tarta, dar noua , adica astor mari ne-a placut mult tarta asta. Agrisele dupa ce stau in cuptor au un gust interesant, dar noua ne place.
Reteta de pe epicurious.com, dar doar umplutura.

pentru aluat

- 300 g faina

- 1- 2 linguri zahar

- 1 lingurita sare

- 230 g unt rece

- cateva linguri bune de apa rece de la gheata

pentru umplut

- 800-900 g agrise

- cam 100 g zahar, gustati umplutura si daca va place mai dulce, adaugati zahar

- 2 linguri bune de unt

- 2-3 linguri rase de amidon


Se amesteca ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru o ora. Se prepara intre timp umplutura. Se pun agrisele cu zaharul pe foc, se adauga untul, si cand au lasat zeama se gusta putin de zahar, daca ma trebuie dupa gustul vostru mai adaugati, apoi se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Aluatul se imparte in doua, una din foi se intinde in forma unsa si tapetata, se presara putin pesmet, apoi se pune umplutura. Peste umplutura se pune a doua foaie, se inteapa cu furculita, si se baga la cuptor.


asta ar fi tarta






si sectiune




luni, 6 iunie 2016

Cornulete cu magiun din aluat cu drojdie




Fac des cornulete din astea, pentru ca ne plac mult. Incerc tot felul de retete, iar asta este nemaipomenita. Cu toate ca se lasa la crescut, nu sunt ca niste cornuri din alea pufoase, dar sunt dementiale. Fragede si moi in acelasi timp, sunt tare, tare bune.
Reteta de pe nosalty.hu


pentru aluat:

- 1 kg faina

- 3 galbenusuri

-  50 g  drojdie

-  3 linguri lapte caldut

- 400 g untura sau 680 g unt

- 200 ml smantana

- 200 g zahar

- 1/2 lingurita easa sare

pentru umplut

- gem acrisor sau rahat, nuca cu cacao, orice dupa preferinte, dar sa fie o umplutura mai tare

eu am facut jumatate de portie

Drojdia se dizolva impreuna cu o lingurita rasa de zahar, in laptele caldut. Se pune apoi faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul apoi untura sau untul si se omogenizeaza pana rezulta niste farmituri. Se adauga galbenusurile, smantana si apoi drojdia dizolvata deja in laptele caldut. Se framanta, dar nu mult, doar sa se omogenizeze bine ingredientele. Se acopera si se lasa o ora la crescut. Dupa o ora se intinde foaie de 1-2 mm grosime, se taie mici dreptunghiuri si se umplu cu gem. Se coc pe hartie de copt, pana se auresc. Se dau prin zahar pudra, sau nu.


aici cornuletele





si sectiune